SP stemde tegen spoeddebat topinkomens

Door wat diverse Eerste Kamerleden eerder “sabotage” en “obstructie” noemden blijft een flink deel van de in totaal 1120 veelverdieners in de publieke en semipublieke sector ook in 2015 zijn volle 230.000 euro incasseren, in plaats van maximaal 178.000 euro (een ministersinkomen) die het kabinet als nieuwe norm wil. De dag nadat de Eerste Kamer instemde met de salarisverlaging meldden Blok en Schippers laconiek dat ze te weinig tijd hadden voor invoering. De nieuwe wet topinkomens werd uitgesteld voor de woningcorporaties, zorginstellingen en  universiteiten.

Op 17 november 2014 protesteerde o.a. het geuniformeerde voetvolk van de SP in Apeldoorn tegen de snelle verlaging van de topinkomens. Voor niks.

Op 17 november 2014 protesteerde het geuniformeerde voetvolk van de SP in o.a. Apeldoorn tegen de snelle verlaging van de topinkomens. Voor niks.

Gert-Jan Segers van de Christenunie vroeg daarom een spoeddebat aan voor het einde van het jaar. Hij wilde dat doen samen met de SP, aangezien Ronald van Raak ten overstaan van de NOS op 24 december meldde:

…dat de ministers tijd genoeg hebben gehad om de wet in te voeren, omdat die immers al door de Tweede Kamer is aangenomen. Hij zegt dat de wet een norm stelt die onmiddellijk moet worden uitgevoerd. Na het kerstreces zal hij de ministers Blok en Schippers daarover ter verantwoording roepen.

Maar dat bleek gebakken lucht:

SP-leider Roemer heeft al eerder voor het nieuwe jaar een debat aangevraagd. Probleem opgelost, toch?
“Dat wordt een therapeutische napraat-sessie. Als we nog iets hadden willen doen had het voor januari moeten zijn. Daarom heb ik de SP aangeboden the lead te nemen in deze kwestie. Daar hadden ze geen zin in.”

Wellicht dat Roemer in het nieuwe jaar de show wil stelen.
“Dat weet ik niet. Maar ik ben hoe dan ook teleurgesteld in de SP.”

Mijn indruk is dezelfde als die van de interviewer, dat de SP weer wilde soleren. Een logische conclusie is daarom dat het de SP in eerste instantie niet gaat om wat goed is voor Nederland, maar om wat goed zou zijn voor de partij. En dat is niets nieuws onder de zon.

Eén reactie

  1. antipode

    Een vergelijkbaar vreemd standpunt van de SP, die in Groningen weigert schoonmakers in vaste dienst te nemen.

    http://www.pvdagroningen.nl/web/niet-lullen-maar-poetsen/

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: