Opgestapte SP-wethouder: ‘SP doet aan volksverlakkerij’

Na de geforceerde coalitiebreuk in Kampen heeft ex-SP-wethouder Sybren Gerlofsma besloten om in het nieuwe jaar zijn ledenkaart door te knippen.

“Het is algemeen bekend dat de landelijke Socialistische Partij zich bedient van populistisch gedrag, van een onwrikbare houding en van zwart-wit denken. Desondanks heb ik er steeds vertrouwen in gehad dat de afdeling Kampen een positieve uitzondering zou blijven vormen. Helaas zijn mijn vertrouwen en verwachting hierin ernstig beschaamd.”

“Hoewel het voor iedereen glashelder is dat de argumenten voor het plotselinge vertrek uit de coalitie kant noch wal raken, wordt door de SP fractie vastgehouden aan deze lezing, ook richting leden. Blijven volhouden dat met het zorgvuldig ontwikkeld sociale beleid de zorg in de gemeente Kampen wordt afgebroken of de thuiszorg wordt afgeschaft, is een grove vorm van misleiding.”

“Na de jarenlange inzet voor de afdeling doet me dit pijn. Vooral doet het me pijn, dat mensen met wie ik gedurende deze tijd op vriendschappelijke basis samenwerkte, zich onverwacht deden kennen als tegenstanders door zich bezig te houden met volksverlakkerij in plaats van zich daadwerkelijk in te zetten voor rechtelozen en kansarmen.”

Velen zijn Gerlofsma voorgegaan, en velen om dezelfde redenen. En traditioneel zal Gerlofsma door de leden worden geframed als van teleurgesteld tot verrader.

  1. Joe

    Jammer Sybren dat het op deze manier gegaan is : maar ook jij was 1 van die geitewollensokken SP ers die vaak tegen mij inging op regio overleggen, wij gingen nieuwe toer Sociaal ipv tomatengooien en raadsvergaderingen niet serieus nemen , wij wilden de strijd aan waar het gevecht plaatsvindt in de raadszaal !!!! De SP is en blijft een schreeuw partij zolang de top daar geen plaatsmaakt voor de nieuwe generatie socialisten. En er inderdaad is aan politiek voeren gewerkt wordt ipv als rode jehova’s op straat lopen te krijssen. Het is triest voor Nederland als er afdelingen blijven sneuvelen op het moment dat er op politiek vlak strijd gevoerd moet worden omdat de SP verzaakt zelf in te schikken , eigenbelang gaat ook bij deze partij voor op maatschappelijk belang , feit is een feit en dat is zeer te betreuren voor de Nederlanders en Medelanders die het nodig hebben. Het ga je goed Sybren , goede zaak dat je die ledenkaart doorknipt , beter laat dan nooit .

  2. bramreem

    Het besluit van het college waar Gerlofsma deel van uitmaakte, is later wel teruggedraaid omdat een dergelijke opzet volgens de Centrale Raad van Beroep in strijd was met de wet. (Dit rechterlijk oordeel ging over een andere gemeente, maar de gemeente concludeerde dat het zich ook uitstrekte tot het beleid in Kampen.)

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: