Plan schrappen financiële noodhulp van SP-wethouder tegengehouden

hans_kokke

Hans Kokke

TILBURG – De gemeente Tilburg komt onder druk van de gemeenteraad terug op het voornemen om de financiële noodhulp van het ondersteuningsfonds te schrappen en stelt een eenmalige subsidie van 100.000 euro beschikbaar.

Het ondersteuningsfonds ondersteunt mensen die tijdelijk in financiële nood zitten. Vaak zijn dat mensen die in de knoei zijn geraakt doordat regelgeving is aangepast. Wethouder Hans Kokke (SP, zorg) stelde voor om het raamwerk overeind te houden, maar de financiële noodhulp te schrappen. Dat zou feitelijk inhouden dat mensen nog naar het ondersteuningsfonds kunnen worden verwezen, maar dat het fonds ze alleen weer kan doorverwijzen naar andere instanties.

Op aandringen van de raad reserveert het college toch middelen voor het ondersteuningsfonds. Of de 100.000 euro voor 2015 genoeg is, blijft de vraag. Zowel in 2013 als in 2014 was er een tekort, wat de gemeente heeft aangevuld. Het aantal verzoeken aan het ondersteuningsfonds neemt bovendien toe, aangezien het fonds steeds meer aan bekendheid wint en zorgverleners het daardoor weten te vinden.

(Brabants Dagblad 15.12.2014)

Hans Kokke beloofde de Tilburger o.a.:

“Daarom heb ik al jaren geleden gekozen voor de SP. Omdat dit de enige partij was en is, die opkomt voor alle mensen. En geen groepen uitsluit of vergeet. Zich inzet voor goede zorg, genoeg en eerlijk betaald werk en een goed vangnet als het even minder gaat.” (sp.nl 14.03.2014)

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: