D66 en SP slopen solidariteit Amsterdam

Getipt door Antipode

Laurens Ivens (SP), Jan Paternotte (D66) en Eric van der Burg (VVD) bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Laurens Ivens (SP), Jan Paternotte (D66) en Eric van der Burg (VVD)
bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Nu bestuurd door een rechts-liberaal college van D66, VVD en SP exploderen de huren in Amsterdam. Het is nog nooit zo duur geweest om in de hoofdstad een huis te huren, en het verschil met andere steden neemt steeds verder toe.

Onder leiding van nota bene de SP’er Laurens Ivens als wethouder voor Wonen wordt er een liberale agenda in de woningmarkt doorgedrukt. Het is mislukt rechts beleid. In steden als Londen en Parijs zien we waar het toe leidt.

(…)

Wat is het antwoord van D66, VVD en SP op deze wantoestanden? Ze gaan 43.000 sociale huurwoningen in de uitverkoop gooien. De gevolgen laten zich raden: de prijs in de vrije sector zal wellicht een beetje dalen, maar alleen hogere inkomens profiteren daarvan. Sociale huurders worden de stad uit gejaagd.

Binnen de ring en in dure nieuwbouwwijken vind je dan de culturele elite (hoge opleiding en hoger inkomen) en in oude volkswijken gewone mensen met gewone inkomens.

(…)

Heeft de SP dan niets binnengehaald? Ja, een neoliberaal zoethoudertje. Er worden de komende jaren 500 kleine huurwoningen voor ouderen bijgebouwd. D66 wil namelijk dat ouderen die nu nog een ruime huurwoning hebben daar snel uit verkassen, zodat hun ruime woning ook in de neoliberale uitverkoop kan.

SP’ers moeten zich schamen dat zij voor dit beleid tekenen terwijl er na de raadsverkiezingen een alternatief was. In tegenstelling tot de landelijke situatie heeft de Amsterdamse kiezer geen partijen tot elkaar veroordeeld. De SP had een solidaire en sociale coalitie met PvdA en GroenLinks kunnen afdwingen.

In plaats daarvan koos de SP, onder druk van landelijke kopstukken Pechtold en Roemer, voor een rechts-liberale koers. Uit rancune richting de PvdA. De gewone Amsterdammer betaalt nu de prijs voor dat politieke spel van D66 en SP.

→ Lees het hele artikel op politiek.blog.nl

Gerelateerd:
Rechtse coalitie A’dam vergeet werkloze jongeren
FNV: ‘SP Arnhem gevangene van de VVD’

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: