Kwaadaardige complotten tegen SP Alkmaar

complotEr is van alles mis met de SP Alkmaar, zo lezen we op Dichtbij.nl. Volgens Matt Delahaij, voormalig bestuurslid, komt de beschuldiging van de verduistering van 15.000 euro uit de koker van een “fantast”, en bestaat er een kwaadaardig complot van zowel de Alkmaarse Courant als enkele leden die de SP zwart proberen te maken.

Wat betreft het tweede aspect kunnen we zeggen dat ongegronde beschuldigingen over misbruik van geld een steeds belangrijker rol zijn gaan spelen. Een plaatselijke politieke partij krijgt geld van zijn organisatie (donaties en contributie). De fractie krijgt een budget van de gemeente. Dit is om contact met de bevolking te kunnen leggen (zaalhuur, drukkosten van een krant enzovoort). De fractieboekhouding is vertrouwelijk. Het gaat andere partijen immers niets aan wat er voor tactische besluiten met dat geld worden genomen. Een aantal leden binnen de SP was het hier volstrekt mee oneens. Deze mensen wilden invloed uitoefenen op het fractiebudget. Dat is niet alleen verboden, het is ook niet slim.

Een van deze mensen beweerde dat er 15.000 euro zou zijn verduisterd. Op de vraag hoe hij aan die wijsheid was gekomen, gaf hij als antwoord: dat weet ik niet, maar het zou zo maar kunnen. Het verhaal was dus gewoon verzonnen. Dit verhaal heb ik aan Gerard Engelen, redacteur van de Alkmaarse Courant verteld, om aan te geven wat voor absurde verhalen de ronde doen. Van dit verhaal ben ik dus de bron. Gerard schreef op 12 augustus dat er sprake zou zijn van verduistering van 15.000 euro door de fractie. Dit was ronduit kwaadaardig gedrag van de Alkmaarse Courant. Ze plaatsen een bericht waarvan ze weten dat het niet waar is. Ze hopen dat mensen gaan zeggen: Waar rook is, is vuur. Dat laatste is nu precies wat er gebeurt. Op verjaardagen spreken mensen hun wantrouwen over Progressief Alkmaar uit, terwijl de rondzingende geruchten uit de koker van een fantast komen.”

(…)

Dichtbij vroeg journalist om reactie:
Gerard van Engelen snapt dat Matt Delahaij zich niet in zijn artikel kan vinden, maar geeft aan goede journalistiek te hebben bedreven. ,,Ik heb hoor en wederhoor toegepast en heb gebruik gemaakt van verschillende bronnen. Zo heb ik onder andere correspondentie onder ogen gehad. Dus ik kan het wat dat betreft niet in zijn woorden vinden.”

In de reacties onder het bericht ontspint zich een discussie tussen Matt Delahaij en Ed Stakenburg. Delahaij geeft daarin aan dat ook de notulist deel uitmaakt van het complot:

Dit en enkele andere uitspraken , is op een verdraaide manier in de notulen gekomen. De notulist heeft bewust de woorden zo neergezet dat mensen woorden in de mond kregen gelegd die ze niet hebben uitgesproken. Dit was bewust om mensen te beschadigen.

Duidelijk is dat niemand verantwoordelijkheid wil nemen voor de verduisterde 15.000 euro. We houden u op de hoogte.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: