SP’er Van Bommel kiest partij voor oorlogsmisdadigers

Harry van Bommel van die merkwaardige club SP is verontrust zo blijkt uit zijn weblog op de site van de SP.
Na inmiddels achtentachtig doden, onnoemlijk veel verdriet en leed na dagen van bombardementen door één van ‘s werelds sterkst bewapende mogendheden op een weerloos getto vraagt Van Bommel zich af of al dat geweld wel ‘proportioneel’ is.

Nee lul: bommen op ziekenhuizen en cafés alsook scholen en woonhuizen zijn nooit ‘proportioneel’. Evenmin is dat het bombarderen van een bevolking die bovendien geen enkele mogelijkheid heeft te vluchten voor die bombardementen. En je hoeft je niet af te vragen of één en ander wellicht naast het feit dat het moreel sowieso volstrekt verwerpelijk is wat Israël doet een schending is van de Vierde Geneefse Conventie: het is zo. Wat de vrienden van Knevel, Van der Staaij, Joost Niemöller, Leon de Winter etc. aan het doen zijn is het plegen van oorlogsmisdaden. Pure and simple. ‘Israël heeft natuurlijk het recht zichzelf te verdedigen tegen raketaanvallen vanuit Gaza’. O echt? En de Palestijnen dan? Hebben die niet het recht zich te verdedigen tegen de monsterachtige misdaden elke dag maar weer gepleegd bij de checkpoints en in de bezette gebieden? Daarover geen woord. Heeft een land dat nooit vrede wilde wel recht van bestaan? Is het misbruiken van de dood van drie tieners ten einde de lang gekoesterde wens te realiseren weer een oorlog te beginnen ‘zelfverdediging’? Door het gebruik van de frase ‘meer druk op beide partijen’ suggereert van Bommel heel valselijk en geniepig dat er twee gelijkwaardige partijen (met ieder evenveel schuld aan de ellende) met elkaar in gevecht zijn en in het verlengde eigenlijk daarvan dat het dus niet zo erg is wat Israël aan het doen is. Het is immers ‘zelfverdediging.’

Dat woordgebruik over ‘meer druk’ suggereert ook een soort ‘neutraliteit’ ten opzichte van die ‘beide partijen.’ En dat is gezien de werkelijke krachtsverhoudingen gewoon partij kiezen voor de Israëli’s en daarmee hun oorlogsmisdaden – hun collectief straffen middels militair en niets ontziend geweld van een weerloze bevolking die geen kant uit kan – sanctioneren.
Ook zegt Harry van Bommel dat de EU ‘enig recht’ van spreken heeft gezien de financiële betrokkenheid van diezelfde EU bij Israël en de Palestijnen.
Ja, goed idee! Laten we daarover even de Zweedse (inmiddels voormalig) Minister for International Development Cooperation Gunilla Carlsson aan het woord: ‘Yes, we are funding the occupation.’

Deze Carlsson onderscheidt zich – hoe verwerpelijk ik haar verder ook vind – ten opzichte van die Van Bommel in elk geval in gunstige zin door gewoon klip en klaar duidelijk te maken wat ze vindt en doet daar waar van Bommel met zijn glibberige CDA-achtige prietpraat kennelijk tracht te speculeren op het door hem vermeende gebrek aan intelligentie bij een ander. Maar dat terzijde.
Ik zou zeggen: Van Bommel, zorg dat je je zaken in wat beter perspectief beziet in plaats van kolder op je blog uit te kramen die uiteindelijk slechts de massamoordenaars in de kaart speelt.
Ga druk uitoefenen op de EU ten einde er voor te zorgen dat Israël de wederrechtelijke bezetting van andermans gebied niet meer kan bekostigen en moet staken. Zeg ook deze Nederlandse bedrijven die de misdadige bezetting en de daarmee gepaard gaande misdaden in stand houden om ervan te profiteren de wacht aan: weg daar of anders….
Nou ik erover nadenk: wat zou er eigenlijk op tegen zijn die bedrijven te sluiten als ze doorgaan met hun praktijken en de eigenaren ervan voor de rechter te brengen? Van Anraat zit per slot van rekening ook gevangen wegens het faciliteren van oorlogsmisdaden.
Dat alles lijkt mij een heel goed begin.

Vooralsnog hou ik het er in elk geval op dat het lulverhaal op die SP-site gewoon kiezen is voor oorlogsmisdadigers door iemand die daar niet echt openlijk voor uit durft te komen.

 

Ralph van der Geest, Krapuul, 11 juni 2014

Eén reactie

  1. tamso

    Politiek correct gelul heet dat.
    Van Bommel wilt ook een keer premier worden.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: