SP goochelt met wethouderssalarissen

Dat een partij in een coalitie zaken moet inleveren lijkt me evident, maar wees daar dan ook eerlijk over. Dat is de SP in Zutphen niet, die probeert de kluit te bedonderen.

ZUTPHEN De afdeling Zutphen van de SP is trots voor de eerste keer in de lokale geschiedenis deel uit te maken van het college. “En, dat was al lange tijd onze wens, de wethouders gaan twintig procent minder verdienen”, stelt de partij in een persbericht.

Dat lagere salaris heeft overigens niets te maken met inleveren. De vijf nieuwe wethouders gaan in deeltijd werken: tachtig procent in plaats van honderd procent. Dat levert geen winst op voor de gemeentelijke portemonnee, omdat het aantal wethouders is uitgebreid van vier naar vijf.

De wens van Engbert Gründemann (nu beoogd wethouder voor de SP) uitgesproken in maart van dit jaar gaat daarmee niet in vervulling. In zijn optiek konden wethouderssalarissen wel met veertig procent omlaag. De besparing zou ten goede kunnen komen aan recreatievoorzieningen in het nieuw te bouwen zwembad. Meer over de nieuwe coalitie in de papieren editie van de Stentor van zaterdag 28 juni.

(De Stentor, 27 juni 2014)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: