Almeloos raadslid SP Robin Gelici stapt op

De coalitie van de Almelose gemeenteraad is twee dagen na de installatie van het college de meerderheid al kwijt. Robin Gelici van de SP stapt uit de fractie en daarmee bezetten PvdA, CDA, D66 en SP nu 17 van de 35 raadszetels.

Robin Gelici heeft steeds meer moeite met bepaalde principes van de SP fractie, waardoor hij zich belemmerd voelt zijn functie als volksvertegenwoordiger goed uit te kunnen voeren. De SP fractie neemt bijvoorbeeld niet deel aan informele netwerkbijeenkomsten, zoals na de raadsvergadering, waar juist nieuwe raadsleden het klappen van de zweep kunnen leren.

Ook aan de tweedaagse bijeenkomst in het kader van de ontwikkeling van de raad en kennismaking neemt de SP niet deel. Dit past niet binnen de principes van de SP, terwijl Robin Gelici dit juist van groot belang vindt voor zijn functioneren als raadslid.

Onlangs mocht hij van de fractie tijdens het vragenuur in de raadsvergadering niet reageren op uitlatingen van de heer Cete, wat strijdig is met zijn eigen principes en die van zijn achterban.

Gelici heeft zijn lidmaatschap van de SP per direct beëindigd, omdat hij verdere samenwerking binnen de SP fractie en afdeling onmogelijk acht. De komende weken beraadt Gelici zich over welke vervolgstappen hij zal zetten en of hij zich bij een andere fractie aan wil sluiten of met een persoonlijke zetel zijn plek in de raad in blijft nemen. (Omroep Almerlo)

De reactie op de website van de Almelose SP is een feest van hypocrisie. Bijvoorbeeld met: “borrelen doen we op eigen kosten in een andere locatie”. Maar die SP-borrels (incl. champagne) worden net zo goed door de belastingbetaler betaald – dus “op kosten van de samenleving”. En op die “andere locatie” komen alleen maar SP’ers dus valt er niets te netwerken.

Over de genoemde tweedaagse bijeenkomst, die niet binnen “de principes van de SP” zou passen, daar zou raadsvolger Iet Meuleman ook aan deelnemen, dus waar hebben we het over. Duidelijk is dat de Almelose SP maar wat om zich heen grijpt om Gelici het e.e.a. aan te wrijven. Natuurlijk ziet Meuleman meteen volgzaam af van de excursie “gezien de situatie”.

En raadsleden de mond snoeren, wie zou dat pikken? Omdat dat te “polariserend” zou zijn? In de oppositie kan het niet polariserend genoeg voor de SP, maar eenmaal in de coalitie zijn het brave schoothondjes.

Oeps, deze pagina bestaat niet (meer)

Advertenties

  1. Trijnie

    Alles wat binnen de SP zelf wordt georganiseerd, wordt betaald door de SP zelf. Daarnaast mag een SP raadslid zelf weten of hij/zij dingen bijwoont die van gemeenschapsgeld worden betaald. Al zullen de meeste “echte” SP-ers dat niet doen.

  2. “wordt betaald door de SP zelf” -> En de SP heeft daarvoor een geldboom in de achtertuin groeien?

  3. Wat een flauwe hap zeg met die pagina bestaat niet meer, als je Transparant wilt lijken, zou je de moed mogen hebben om de reactie op meneer de zelfverrijker te plaatsen, want het is net als met Veerle SLeegeres gewoon een sluwe manier om de afdrachtregeling te ontlopen, en meneer de eigen zakken te laten vullen:
    http://almelo.sp.nl/blog/alle/gezina-van-der-ven/2014/06/politieke-stoelendans-oftewel-zetelroof

  4. Geacht sektelid: kijk even naar de datum van mijn weblog, en de datum van het Wij Van WC-Eend huilverhaaltje op sp.nl.

    Gezien? Mooi zo. Verder kun je je klacht over de “flauwe hap” kwijt bij de SP Almelo – don’t shoot the messenger. Klaag dan meteen even bij de SP over Veerle Slegers, want wie A zegt moet natuurlijk ook B zeggen. Succes ermee!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: