Voor wie zit Dennis de Jong in het EP

Votewatch.eu is een heel inzichtelijke website waarop je precies kunt zien wat europarlementariërs daar doen en hoe ze stemmen. Men neme Cornelis de Jong – dat is de echte naam van Dennis de Jong. Nu kost het mij veels te veel tijd om honderden documenten door te spitten om alleen al te begrijpen waar het over gaat, dus beperk ik me tot de moties die Cornelis (mede) heeft ingediend of ondertekend tijdens zijn Europese carrière. Vanaf 2009 zijn dat er 34 geweest. Ze geven uiteraard een beeld waar De Jong zich in het EP zich sterk voor maakt. Ik heb de onderwerpen verdeeld in categoriën, met daarbij het aantal moties, in aflopende volgorde:

Tegen discrininatie: 12
Waarvan 5 specifiek tegen discriminatie van homoseksuelen, 3 tegen de discriminatie van christenen, en 2 tegen discriminatie van LGBTI-mensen (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex people)

Humanitaire en ontwikkelingshulp: 4
Waarvan 2 specifiek m.b.t. Syrische vluchtelingen in buurlanden.

Financieel beleid: 3

Privacybescherming: 3

EU-regelgeving en verdragen: 3

Mediapluriformiteit: 2
Allen m.b.t. Italië (Berlusconi).

Actualisering Verdrag van Lissabon: 2

Ontwapening: 2

Corruptiebestrijding: 1

Einde aanvallen op en blokkade van Gaza en vrijlating soldaat Gilad Shalit: 1

(ik heb er blijkbaar 1 overgeslagen, dat laat ik maar even zo)

Duidelijk is dat Cornelis aka Dennis de Jong zich in het EP met name bezighoudt met rechten van mensen met dezelfde seksuele geaardheid, en ook nog met die van zijn religiegenoten. Slechts 1 van zijn 12 moties in deze categorie was gericht tegen discriminatie van iedereen die daarmee te maken heeft (racisme, xenofobie, anti-semitisme, etc.). In dit licht is het erg triest dat De Jong het zijn collega Kartika Liotard (al veel langer in het EP) destijds verbood om in de Vrouwenemancipatiegroep van de EU te gaan zitten.

mep-de-jong

100% loyale oplichter

Cornelis de Jong staat bij ‘loyaliteit aan nationale partij’ op nummer 1. Hij maakt dan ook netjes 50.000 euro per jaar over naar de partijkas, waarna het uitgegeven wordt aan partijpropaganda. De SP spendeerde 7 ton aan de campagne voor de Europese verkiezingen. Hoe meer en beter de propaganda, hoe meer zieltjes, en dus hoe meer afdracht in de partijkas. Door u en ik betaald. Op deze manier is de SP de rijkste partij van Nederland en klotst het geld tegen de plinten. De SP pocht altijd dat het de eigen broek ophoudt, maar dat is ronduit gelogen, omdat het publiek geld de partijkas inharkt dat niet voor dat doel aan de burger onttrokken wordt. Dat Cornelis de Jong ijskoud beweert zijn geld aan “goede doelen” te geven is ronduit oplichterij.

  1. We kunnen zo natellen hoeveel moties hij indiende die aansluiten bij de behoeften van de gewone Nederlander of Europeaan: 3, 5 ? De SP is gewoon p.c. net als alle partijen (behalve de LP): het volk moet werken, afdragen en luisteren.

  2. A.Marchal

    Dennis een oplichter noemen ? Controleerbaar wat hij doet. Transparant, net als deze site met een hoop onzin. https://www.sp.nl/nieuws/2014/05/spers-doen-niet-voor-geld

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: