“De SP heeft geen flikker gedaan voor Griekenland”

“Sommige partijen laten hun solidariteit stoppen bij de grens. Ik heb veel waardering voor de SP behalve voor hun nationale karakter. Je kunt niet solidair zijn en zeggen dat je solidariteit stopt bij de grens. De SP heeft geen flikker gedaan voor Griekenland. De Grieken mochten geen leningen krijgen van de SP. Weet je hoe groot de ellende dan was geweest? De SP moet bij mij niet aankomen met solidariteit. Zij hebben al die Zuid-Europese landen in de kou laten staan.”

“De SP wil wel samenwerken, maar wil ook de Europese Commissie een kopje kleiner maken. Dat betekent dat je het hart uit de Europese samenwerking haalt. Een van de redenen waarom de samenwerking binnen de EU werkt is omdat hij niet vrijblijvend is. We gaan niet terug naar een statenbond waarin elk land een veto heeft, dat is geen samenwerking. Dat is zo ouderwets.”

Aldus PvdA-lijsttrekker Paul Tang. Natuurlijk spreekt hij ook als concurrent van de SP maar hij heeft wel gelijk. De SP is tegen leningen aan landen in problemen, en jagen daarvoor de Nederlanders angst aan door te zeggen dat dat geld van hun pensioen wordt betaald (Paul Ulenbelt). De SP gaat zodoende erg ver om maar vooral niet solidair te zijn met “de gewone Griek”.

Anderzijds wil de SP als enige partij in de Tweede Kamer de financiële monopolie van leningen aan noodlijdende landen in handen leggen van de Europese Bank (ECB). U leest het goed: een bank. Die niet democratisch gecontroleerd wordt.

Over het afschaffen van de Europese Commissie zaait de SP verwarring met tegenstrijdige uitspraken.

  1. Wie leugens over de SP verspreid is met mij nog niet klaar, de VVD is de gene die geld naar Griekenland sluisde, EN NIET DE SP, dus stop met jullie leugens of anders geef ik jullie een slechte naam! Ik weet in welk complot deze media zit!

  2. Is dat een dreigement Sonny?

    En welk complot bedoel je?

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: