SP Oude IJsselstreek stapt uit coalitie

Nadat Jelle Berens na twee dagen wethouderschap zijn ontslag indiende, vanwege het “uitoefenen van oneigelijke druk” op een journalist om de publicatie van een artikel te voorkomen, en het nalaten van zijn daaruit voortvloeiende chantabele positie te melden aan de burgemeester, én heeft dit ook nog eens verzwegen tijdens de toetsing van integriteit, stapt de SP fractie uit het college.

De partij concludeert dat het vertrouwen in de partij, na het vertrek van SP-wethouder Jelle Berens, beschadigd is. Wel blijft de SP het werkakkoord onderschrijven, dat aan de vorming van de coalitie met CDA en Lokaal Belang ten grondslag ligt. (De Gelderlander)

Dat is een rare en mijns inziens onhoudbare situatie. De lokale SP besluit uit de coalitie te stappen maar besluit tevens om niet in de oppositie te gaan. Het wordt dus weer vlees noch vis. De vraag is natuurlijk wat de SP’ers in de raad gaan doen. Zichzelf een beetje bezighouden en zo af en toe klappen voor het college? Op kosten van de burger? Nog merkwaardiger is dat Jelle Berens nog steeds (of weer?) fractievoorzitter is.

calimeroDe Gelderlander vervolgt:

Overvallen
In een verklaring laat de SP weten overvallen te zijn door de ontslagaanvraag van Berens, en de situatie te betreuren. “Deze situatie heeft ingrijpende gevolgen voor Jelle Berens en zijn gezin. Wij hebben hem steeds als een loyaal en actief kaderlid meegemaakt. Wij leven met hem mee”, stelt afdelingsvoorzitter Maurits Gemmink.

Die “ingrijpende gevolgen” voor arme Jelle Berens en zijn arme gezin vallen reuze mee. Om te beginnen krijgt hij 6 maanden wachtgeld in the pocket. En is hij volgens de website nog steeds fractievoorzitter. Zodoende is er voor zijn situatie, op 2 dagen na, niks veranderd. Daarnaast is hij nog steeds directeur van ExceLLeren (coaching hoogbegaafde kinderen en hun scholen). En het lijkt mij dat hij als voormalig directeur van twee scholen zó ergens aan de slag kan, in plaats van met een uitkering bijvoorbeeld post moet gaan bezorgen of taluds schoffelen voor bijvoorbeeld het dwangarbeidbedrijf van SP-wethouder Hennie Hemmes in Oost-Groningen. Nee, voor Jelle Berens is het lot van ‘gewone mensen’ heus niet weggelegd.

 

Op planeet SP is alles anders

Toch weer diep triest dat de SP nu heeft besloten om de achterban en de inwoners van Oude IJsselstreek een oor aan te naaien. De afdeling (maar ook het landelijk bestuur) meldde eerst in de krant “overvallen” te zijn geweest door het besluit van Berens om op te stappen. Maar op de SP-planeet is alles anders, namelijk: SP TREKT WETHOUDER TERUG. Alsof de afdeling Berens heeft bewogen om ontslag te nemen. Ik neem aan om nog een zekere integriteit te suggereren, maar voor de alerte lezer is die leugen zo transparant als wat.

Weetje:
Afdelingsvoorzitter Maurits Gemmink van de SP in Oude IJsselstreek behoort tot de eliteclub van de SP, de Groep van 30, die na 2 jaar speciale training binnen de SP speciale privileges krijgt, zoals carrièremogelijkheden en het niet per sé hoeven betalen van afdracht.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: