SP-wethouder treedt na twee dagen af

Gisteren Deventer, vandaag Oude Ijsselstreek. De SP bestuurt… Snelle Jelle!

Berens (SP) in e-mail: ‘Nu op zoek naar malversaties’

GENDRINGEN – ‘Nu gaan we op zoek naar eventuele malversaties en pakken we Haverdil hopelijk aan’, schrijft beoogd SP-wethouder Jelle Berens in een e-mail op 8 mei, de dag dat zijn partij toetreedt tot de nieuwe coalitie in Oude IJsselstreek.

De e-mail is volgens Berens per ongeluk naar de redactie van De Gelderlander gestuurd. Hij stuurt de mail als een reactie op de plaatsing van het kunstwerk LOVE op het DRU Industriepark.

‘Uitgerangeerd’
Hij schrijft verder: ‘Meneer Haverdil heeft nu zijn laatste kunstwerk geplaatst en is uitgerangeerd’.

Berens verklaarde donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering nog dat hij alle vertrouwen heeft in de oude en nieuwe coalitie en dat kritische woorden over de oude coalitie (met Lokaal Belang) in De Gelderlander van donderdag 15 mei hem in de mond waren gelegd door de verslaggever.

Benoemd
Hij sprak in dat artikel over ‘mist’ en ‘eventuele oude lijken in de kast’ van de vorige coalitie.

Berens is donderdagavond benoemd tot wethouder.

(De Gelderlander)

 

Berens (SP) na 2 dagen afgetreden als wethouder in Oude IJsselstreek

GENDRINGEN – Amper 2 dagen na zijn installatie als wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek is SP’er Jelle Berens alweer afgetreden.

Dat heeft hij zaterdagmorgen bekend gemaakt. Hij heeft zijn aftreden gemeld aan het college van B en W.

Druk
De gemeente Oude IJsselstreek verklaart dat Berens oneigenlijke druk heeft uitgeoefend op een journalist van De Gelderlander om de publicatie van een artikel te voorkomen. Daarmee is de relatie tussen hem en de krant onwerkbaar geworden. Het artikel ging over een mail van Berens, waarin hij dreigde te zoeken naar malversaties van het vorige college.

Volgens de gemeente zou hij daardoor chantabel worden. De nieuwbakken wethouder heeft nu daaraan zijn conclusies verbonden en is afgetreden.

Integriteit
Dat Berens het willen voorkomen van de publicatie niet heeft gemeld aan burgemeester Hans Albers, wordt hem zwaar aangerekend. Volgens de gemeente komt hiermee zijn integriteit ter discussie te staan. Het college van B en W erkent dan ook dat er geen vertrouwen meer is voor een verdere samenwerking.

Verder zou Berens in een interview met De Gelderlander informatie hebben gedeeld ‘die alleen vertrouwelijk beschikbaar was’. Dat wordt nog verder onderzocht.

Spijt
Donderdagavond is Berens geïnstalleerd als wethouder. “In mijn enthousiasme en onervarenheid heb ik verkeerde keuzes gemaakt. Het spijt me zeer dat het zo gelopen is”, zegt hij in een verklaring.

Lees verder in De Gelderlander.

Links: lijsttrekker Jelle Berens, rechts Harold Wilke

Links: lijsttrekker Jelle Berens, rechts Harold Wilke

“In mijn enthousiasme en onervarenheid heb ik verkeerde keuzes gemaakt,” aldus begaafdheidscoach Berens. Het is maar wat je “enthousiasme” noemt, dit lijkt toch meer op een kruistocht. En onervaren is Berens heus niet. Vanaf begin jaren ’80 was hij al actief voor de SP Zoetermeer, en heeft hij ook Harry van Bommel begeleid toen deze in de Tweede Kamer werd gekozen. Een oude rot in het vak. Ik ben benieuwd welk tegeltje Emile Roemer er nu weer tegenaan gaat gooien. ‘Neuhh’ en ‘Beu’ zal het niet worden, dat mogen de kiezers doen.

Meer over Jelle Berens op dit weblog: Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor SP’ers
En dus ook niet voor journalisten, zo is vandaag gebleken. Wat een treurnis!

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: