Prutswethouder Peter Lucassen wederom prutswethouder

Je zou denken dat een wethouder zich aan de wet moet houden. Maar in SP-Land gelden andere wetten, tenminste, wanneer het de eigen wethouders betreft.

‘Opstelling Peter Lucassen is klap in gezicht van burgers’

GENNEP – “Een klap in het gezicht van onze burgers.” Met die woorden vat oud-wethouder Ingrid Voncken de opstelling van SP-wethouder Peter Lucassen samen.

Ze heeft geen goed woord over voor het feit dat Nijmegenaar Lucassen niet naar Gennep wil verhuizen.

Ergernis
Voncken, die als ‘wethouder van buiten’ wel naar Gennep verhuisde, staat daarin niet alleen. Ook oppositiepartijen VVD en PvdA vinden het maar niks dat de wethouder, oud-wethouder van Nijmegen, niet aan de wettelijk verplichte verhuizing wil.

Voncken zegt zich ook geërgerd te hebben aan de ‘grote mate van desinteresse in Gennep’ die Lucassen tentoonspreidt.

Vrouw
Peter Lucassen zegt ‘100 procent niet gezegd te hebben dat hij weinig met Gennep heeft’. Hij herhaalde wel de komende 4 jaar niet van plan te zijn te verhuizen omdat zijn vrouw in Nijmegen werkt. Voncken: “We vragen niet aan uw vrouw om te verhuizen, we vragen het ú.” (De Gelderlander)

Dat Peter Lucassen weinig met Gennep heeft lezen we desalniettemin een paar dagen eerder:

“Ik wil als bestuurder iets betekenen voor de overheid waar ik voor zit, meehelpen dingen beter te maken.Dat drijft me.” Want met Gennep zelf heeft de 60-jarige SP’er niet zoveel. “In mijn jonge jaren ging ik er op vakantie bij familie in Ottersum. Dat ik er nu wethouder word, komt voort uit het partijbelang.” (De Gelderlander)

peter-lucassenPeter Lucassen wil iets betekenen voor de overheid, uit partijbelang. De coalitie in Gennep is gesmeed door Lucassen zelf, dus niet verassend: Coalitie Gennep zwijgt over verhuisplicht wethouder. Het “is een coalitiezaak”, volgens D66-voorman Paul Wessels. Dat is klinkklare nonsens, want het betreft een wet, en geen onderonsje. Dat wist Lucassen van tevoren natuurlijk ook wel, maar, zo schat ik in, is hij in het verleden met zo veel gepruts weggekomen, dat hij geanticipeerd zal hebben dat hij er deze keer ook wel weer mee weg zou komen. Met steun van de SP.

SP: “ontduiking van de wet”

De Gennepse SP zwijgt in alle talen over de zaak, er wordt alleen wat geprutteld over de conclusie van de journalist, dat Lucassen niet zo veel met Gennep heeft. Maar de SP zou de SP niet zijn wanneer het niet met andere maten zou meten wanneer het wethouders van andere partijen betreft die niet in hun gemeente willen wonen. Zo was de SP in Purmerend in 2010 heel boos over de CDA-wethouder Mona Keijzer die (legaal) in Ilpendam bleef wonen:

Als je wilt dat iedereen zich aan de wet houdt zul je dat als openbaar bestuurder ook moeten doen. Op deze manier denk ik niet dat de afstand tussen politiek en bevolking kleiner zal worden, integendeel. De sceptici hebben er weer een argument bij. (sp.nl)

Inderdaad: de SP meet met twee maten. Ook in Moerdijk stond fractieleider Chris Verschuren met het vingertje te zwaaien: “Een wethouder, de naam zegt het al, moet zich aan de wet houden. Zo simpel is het.” Voor de eigen wethouders is het echter minder simpel. U begrijpt zodoende dat de SP-hypocrisie ook hier weer geen (gemeente)grenzen kent.

Tot op heden is onbekend of Lucassen ontheffing heeft aangevraagd. Ik ga er van uit dat dat niet het geval is, omdat de lokale SP dat argument niet ter verdediging op tafel legt.

Voor lezers die niet begrijpen waarom ik Lucassen een prutswethouder noem, informatie:
SP-wethouder Peter Lucassen treedt af
Wethouder Lucassen stapt op
Peter Lucassen geen prutser maar slachtoffer
Peter Lucassen, de Comeback Kid
SP Gelderland: Peter Lucassen kandidaat-gedeputeerde

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: