Dennis de Jong op de bres voor kantoorplanten

de-jong-100Europarlementariër Dennis de Jong bezocht gisteren de ledenvergadering van de Nederlandse interieurbeplanters in De Lier en ging met hen in discussie over het MKB en de Europese verkiezingen. Daarna kreeg hij een rondleiding op een bedrijf.

Het is bewezen dat een groene omgeving de gezondheid van werknemers bevordert. Dan is het ook logisch om de aanwezigheid van voldoende groen in de kantoorruimtes op te nemen in de Europese wetgeving over arbeidsomstandigheden. De Jong: ‘Ik wil me hier graag hard voor maken, maar dan is het wel belangrijk dat de ondernemers de handen ineenslaan met arbodiensten, de vakbonden en organisaties die actief zijn op het gebied van gezondheid om samen op te trekken. Daarmee kun je voldoende druk genereren.’

Zo’n wet is natuurlijk heel belangrijk, en hopelijk wordt daar ook in meegenomen dat de plantjes goed verzorgd worden, zoals het regelmatig water geven en het afstoffen van de bladeren. Waarom die kantoorplantenwet niet door Nederland kan worden bepaald blijft een vraag.

 

Vandaag laat ik me graag afrekenen”

In het bericht op SP.nl staat echter ook dat De Jong zich ‘graag laat afrekenen’ op gedane beloften. Maar dat klopt niet niet helemaal. Naar aanleiding van dit artikel http://electronicintifada.net/blogs/david-cronin/transporter-israeli-settlement-goods-benefits-eu-science-grant meldde ik aan De Jong dat er werk voor hem lag. Zijn reactie:

Een maand later (EU-parlementariers hebben altijd veel tijd nodig om in actie te komen) vroeg ik of “Cie” al een antwoord had gegeven. Maar toen was Euro-Dennis opeens niet meer thuis. Nu begrijp ik best dat het probleem rond kantoorplantenwetgeving, en de lobby voor bedrijven die ze leveren, veel belangrijker is dan dat de EU zich aan haar eigen regels en wetten houdt, maar dat De Jong zich ‘graag laat afrekenen’ hoeft niet voor 100% waar aangenomen te worden.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: