SP Oldambt steekt mes in rug van VCP

In Oldambt kreeg de Verenigde Communistische Partij (VCP) 4 zetels en is na de SP (5 zetels) de grootste partij. Het ligt dus voor de hand dat die twee in een coalitie gaan zitten, zeker omdat de SP altijd roept dat ‘de kiezer gesproken’ heeft. Maar dat is een probleem voor de SP, want de VCP blijkt ruggegraat te hebben en er principes op na te houden. In een persbericht meldt de VCP:

Dat de SP tijdens de gesprekken met de VCP duidelijk aangaf dat wethouder Boon niet de meest betrouwbare persoon was, en eigenlijk een man zonder geweten is, schepte in de ogen van de VCP het beeld dat zij niet de enige partij was die er zo over dacht! Ook de stelling van de SP dat men pertinent niet met de PvdA wilde samenwerken schetste een beeld van samen als SP en VCP staan we sterk en kunnen we wat betekenen voor de inwoners van Oldambt!

Helaas bleek de gedachte van de VCP een utopie te zijn. De SP heeft een weg ingeslagen die de kiezers niet voor ogen hadden. Men gaat samenwerken met de PvdA. Een partij die de laatste jaren zowel landelijk als gemeentelijk de nodige schade heeft aangericht.

Als we deze tirade van de SP-fractie in Oldambt lezen mogen we inderdaad concluderen dat de SP een enorme draai heeft gemaakt. O.a. wethouder Bard Boon is “blind”, die bezuinigt “over de ruggen van kinderen die niets te kiezen hebben”. En de PvdA is een partij waarbij de “menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid van ondergeschikt belang is”.

Advertenties

 1. Antipode

  Als de dood zijn ze om een communistisch etiket opgeplakt te krijgen.

  MAO sluimert nog steeds zijn communistische sluimeringen, is een lichte slaper, altijd al geweest en voor je het wet staat die in zijn hansopje en blote voetjes naast je uit het keukenraam te kijken.

  En dan komt net de buurvrouw langs………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Antipode

  http://www.dichtbij.nl/t-gooi/regionaal-nieuws/artikel/3492476/column-de-sp-en-het-cda-hebben-de-kiezer-bedrogen.aspx

  Een “draai” met een gehalte waarvan de SP altijd roeptoeterde dat ze die nooit zouden maken.

  Nu zal deze “draai” redelijk snel uit de landelijke aandacht verdwijnen.
  Lokaal zal het nog wel een paar dagen aanpruttelen en dan is ook daar de rust weergekeerd.

  Gemeentelijke en Provinciale Bestuur zijn namelijk tamelijk anoniem.

  Lokale besluitvorming is als een “fluisterboot” die langs kom varen als men zit te vissen.
  Je kunt nooit met zekerheid zeggen waarom het belletje op de top van de hengel deed wat het deed, nl de dommelende visser opschrikken.

  De SP roept altijd dat ze ook op landelijk niveau kunnen samenwerken.
  “Kijk maar, we doen het in de gemeenten en provincies al veel langer….” zo kan men ze her en der triomfantelijk horen roepen.

  Ik kan de geachte enthousiaste SP-èr echter verzekeren dat een dergelijk “draaien” op landelijk niveau een oorverdovend kabaal zal opleveren en als ze iets dergelijks met enige regelmaat moeten doen, wat niet ongebruikelijk is in de landelijke politiek, ze zichzelf binnen de kortste keren het ëlectorale stenen tijdperk “indraaien”

  Veel verder terug in de tijd dan waar zelfs nu de PvdA is beland.

  De SP is en was altijd te ferm in haar uitspraken en beloften.
  Ferme uitspraken kunnen veel winst opleveren, maar men wordt ook dubbel zo hard afgerekend als men er op terug moet komen.

  Een dergelijk wantrouwen is trouwens ook nu al te zien in de peilingen.
  Dit had een gouden tijd moeten zijn voor een populistische kluppie als de SP, maar zelfs het CDA, die van veel verder moest komen, heeft kans gezien zich weer naast of in de buurt van de SP te positioneren,

  De gemiddelde uitslag in de diverse Polls laat zien dat een flink deel van het electoraat al niet meer zo zeker of nog minder zeker is van de kwaliteit der SP-worsten.

  SP en Zwan leverworst broederlijk naast elkaar op het bankje “overbodig”
  Zelfs de voedselbank ziet er geen brood meer in.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: