SP: achteraf betalen met ov-chipkaart

Een lezer attendeerde me op het volgende:

ARNHEM – De Gelderse SP pleit voor een proef waarbij reizigers pas achteraf betalen voor een bus- of treinritje met de ov-chipkaart. In de regio Rotterdam loopt al een experiment. Reizigers krijgen dan aan het eind van de maand een rekening. Ze hoeven er niet voor te zorgen dat er steeds voldoende saldo op de kaart staat. (Omroep Gelderland)

Zijn reactie:

Een voorstel waarbij je kunt wachten op de bekende wanbetalers, oftewel de kippen waar je niet van kunt plukken en waarvan net zoals bij de zorgpremie de daardoor gemiste inkomsten omgeslagen worden op de ritprijs.

Electoraal gewin, dus partijbelang en niet het volksbelang, zijn waarschijnlijk de eieren geweest waarin een en ander tot wasdom is gekomen.

In ieder geval koppelen aan een incasso.
Valt dan nog niet te innen dan kaart blokkeren.

Leer mensen die nog steeds problemen hebben met het opwaarderen etc van de kaart hoe er mee om te gaan.

Maar goed dat zijn woorden die waarschijnlijk niet aan de SP zijn besteed, want die heeft niet zo veel op met zelfredzaamheid, bang dat ze zichzelf anders als vereniging overbodig maken

Advertenties

Eén reactie

 1. Antipode

  hieruit blijkt weer eens dat de SP niets geleerd heeft of in ieder geval uit electoraal oogpunt het geleerde niet in de praktijk wenst te brengen.

  De toeslagenrellen van vorige jaar, die Weekers de kop hebben gekost, werden veroorzaakt omdat de Kamer in het verleden veel druk uitoefende om de wachttijd voor de klant kort zo kort mogelijk te houden.
  Het Volk moest vooral niet wachten en controle moest maar achteraf gedaan worden.

  Toen de daaruit voortvloeiende misstanden aan het licht kwamen, keek de Kamer fluitend in het rond, de SP voorop, deed of den neus bloede en schreeuwde daarna moord en brand” toen bleek dat de reparaties en veelvoud aan last veroorzaakte.

  Kun je nagaan wat voor rotzooitje het wordt met Emile cs in het Torentje

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: