De hypocriete verontwaardiging en censuur van Leo de Kleijn

Op zijn weblog valt Leo de Kleijn van de SP Rotterdam voorman Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam aan. Omdat hij dezelfde dingen zegt als de SP?

leo-de-kleijn

“De kans is groot dat een nieuwe karavaan vol kansarmen en criminele bendes zich vestigt in Rotterdam”, aldus Joost Eerdmans in het AD Rotterdams dagblad  van zaterdag 30 november.

In 1992 betitelde Tiny Kox in een interview in het blad Lekker Fris nieuwkomers als “treinladingen met profiteurs“. Leo de Kleijn:

Hij pleit vervolgens voor een quotum van maximaal duizend nieuwe arbeidsmigranten uit Midden en Oost-Europa per jaar. Het lijkt er op dat de lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam de Polen, Roemenen en Bulgaren heeft ontdekt als de ‘nieuwe Marokkanen’.

De SP bepleitte destijds in haar nota Gastarbeid en Kapitaal een wijkenquotum (en oprotpremies) voor de “voor ons gevaarlijke immigranten”, waarmee in die context moslims worden bedoeld. Tot op de dag van vandaag zeggen prominente SP’ers nog steeds trots te zijn op die nota. Leo de Kleijn vervolgt:

Iemand moet tenslotte de schuld krijgen van de werkloosheid, de overlast en criminaliteit in de stad. Maar Eerdmans richt opnieuw zijn pijlen de verkeerde kant op. In plaats van alle nieuwkomers te bestempelen als crimineel en overlastgevend is er alle reden om diegenen aan te pakken die hun zakken vullen ten koste van de arbeidsmigranten.

Maar lees je de weblogs van de SP er op na, dan gaat het woord ‘Polenaltijd  vergezeld van het woord ‘overlast’. Theo Cornelissen a.k.a. Coskun (SP Rotterdam) in 2007: “Komen de Polen morgen? … Daar zijn de Polen al. Soms met 24 in 1 huis. Stapelbedden, overbewoning, dronkenschap, uitbuiting en overlast.” En elders: “Maar we moeten de ogen niet sluiten voor de werkelijkheid. Een deel van die jongens zuipt alsof het een lieve lust is. (…) Moet je daar nu juist een groep alleenstaande mannen met weinig binding en worteling in de stad neerzetten?

pas-op-buitenlanders

‘Ze pikken onze banen’

De instroom van nieuwe arbeidsmigranten is volgens Eerdmans ‘funest’ om drie redenen. De overlast in wijken die het toch moeilijk hebben. De verdringing op de arbeidsmarkt van Nederlandse werklozen – ‘ze pikken onze banen’. En tot slot de criminele bendes.

Leo de Kleijn neemt het Eerdmans kwalijk dat hij roept dat onze banen worden ingepikt. Dan moet ik hem aan de uitspraken van zijn meerderen herinneren:

Jan Marijnissen en Jan de Wit, NRC in 2006: “Echter, als in 2006 of 2009 alle beperkingen worden opgeheven en Bulgarije en Roemenië toetreden tot de EU, zal een vloedgolf [tsunami] van goedkope arbeidskracht onze arbeidsmarkt overspoelen. Dan leiden we op dit moment tienduizenden Nederlandse jongeren op voor beroepen die zij nooit zullen kunnen uitoefenen.”

Jan Marijnissen in 2006: “Nederland wordt het putje van Europa. … Waar gaan dan de tienduizenden VMBO-leerlingen werken die nu worden opgeleid voor de bouw, het vervoer en de industrie?”

Jan de Wit in 2006: “De groeiende stroom werkzoekenden uit Midden- en Oosteuropese landen leidt tot ernstige ontwrichting van de Nederlandse arbeidsmarkt.”

Leo de Kleijn:

De maatregelen die Eerdmans en Leefbaar Rotterdam voorstelt zijn niet effectief, pakken de verkeerde groep aan (de migranten in plaats van de mensen die daar van profiteren) en zorgen voor een nieuw vijandsbeeld in een toch al verdeelde stad.

Neemt niet weg dat Leo de Kleijn en zijn Rotterdamse fractie zelf royaal heeft bijgedragen aan dat vijandsbeeld, met bijvoorbeeld in 2008: “Het gevaar is dat de Polen, Roemenen en Bulgaren gebruikt worden om de druk op Rotterdamse bijstandsgerechtigden op te voeren … We moeten niet willen dat alle Rotterdammers zonder baan de kassen in worden gejaagd om tomaten te gaan plukken.” Niet alleen zijn volgens de SP  Polen (en Roemen en Bulgaren) doorgaans overlastgevende zuiplappen op badslippers die onze banen, én die van onze kinderen, inpikken – ook geeft De Kleijn hen de schuld van het in zijn ogen “afbraakbeleid”.

De overlast gevende, dronken Polen?

Censuur

Maar wanneer ik vervolgens Leo de Kleijn er op zijn weblog aan herinner dat hij en zijn partij precies hetzelfde hebben gedaan als wat hij Eerdmans kwalijk neemt, verwijdert hij mijn reactie. Die werkelijkheid mogen zijn lezers blijkbaar niet zien. Schermafbeelding van de gecensureerde reactie:

censuur-leo-de-kleijn

In de live uitzending van de verkiezingsavond op het stadhuis van RTV Rijnmond beloofde Leo Kleijn de kiezer  in een kort interview dat de SP niet met Leefbaar Rotterdam in een coalitie gaat zitten. Vragen ter bevestiging negeert hij en verwijdert hij van zijn weblog. De kans is zodoende groot dat De Kleijn stond te liegen. We zullen het over niet al te lange tijd zien.

Gerelateerd:
Polen ‘tasten zelfrespect aan’
Geen ‘Polenpanden’ in de straat!
Poolse gevaar nog even afgestoft
“Treinladingen met profiteurs”
Na de Polen de zondvloed (en de Roemenen)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: