SP Brabant gaf 1 miljard op voor deelname aan rechtse coalitie

In februari dit jaar gaf de SP Noord-Brabant te kennen haar steun aan verdere verbreding van de N279 in 2015 te beëindigen. De totale kosten voor de voltooiing van de de snelwegenruit rond Eindhoven bedragen tussen de € 800 miljoen en 1 miljard euro.

Tegen die tijd heeft de SP haar steun voor de Ruit echter ingetrokken, zegt SP-fractieleider Nico Heijmans desgevraagd. Nu nog helpt de SP, samen met CDA, VVD, PVV en ONS, de Ruit aan een royale meerderheid in de Staten. De partij is tegen de Ruit, maar heeft in ruil voor deelname aan de coalitie steun toegezegd. “Dat betekent dat wij ons tot begin 2015 aan het bestuursakkoord houden. Daarna ligt de zaak weer open”, aldus Heijmans.

 
nico_heijmans

Nico Heijmans in 2007:

In Noord-Brabant was de uitslag nóg beter: 20,9 procent van de stemmen en van zes (vier) naar twaalf zetels. “Eerlijk gezegd was ik een beetje bang dat we zouden worden afgestraft voor het feit dat we niet in de regering zitten,” zei de Brabantse SP-voorman Nico Heijmans na de bekendmaking van de uitslag. “Maar gelukkig heeft de kiezer doorzien, dat de SP geen enkele opening geboden werd om mee te regeren.” (Tribune, maart 2007)

‘We zijn soms gemakzuchtig omgegaan met onze positie’
“Ik kan met bijna iedereen regeren”
Meer over de SP Noord-Brabant

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: