SP Amsterdam Noord van ‘nee’ naar ‘ja’ betaald parkeren

17-12-2009 De SP heeft woensdag voorgesteld het parkeertarief op Buikslotermeerplein per 1 januari niet te verhogen naar 1,10 euro. Door de chaos rond betaald parkeren op het plein van dit najaar hebben bezoekers niet kunnen wennen aan betaald parkeren terwijl het ‘vriendelijke’ tarief van 90 cent daar nou juist voor bedoeld was, aldus SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Betaald parkeren op het plein was al een slecht idee, een verhoging van het tarief op 1 januari is helemaal uit den boze.” (amsterdam.sp.nl)

men-vraagt-wij-draaien

Betaald parkeren in Noord: hoe de SP van ‘nee’ naar ‘ja’ ging

De SP [in Amsterdam] was vier jaar geleden fel gekant tegen betaald parkeren op het Buikslotermeerplein, maar speelde in de jaren erna juist een belangrijke rol in het uitbreiden van betaald parkeren. Wat heeft de partij van mening doen veranderen?

In 2010 legde de Echo de volgende stelling voor aan de partijen in Amsterdam Noord: Stadsdeel Noord moet het betaald parkeren weer afschaffen. Een jaar daarvoor was het betaald parkeren ingevoerd op het Buikslotermeerplein. De SP stelde dat het “onacceptabel” was om betaald parkeren in te voeren, enkel op bevel van projectontwikkelaars. De partij doelde daarmee op de ING, die aandrong op betaald parkeren in de omgeving van hun (betaalde) parkeergarage.

Snapt u dat mensen misschien verbaasd zijn over de verandering van mening binnen de SP?

“Ja, dat snap ik. Mensen zeggen echter altijd dat de SP alleen maar ‘nee’ roept langs de kant, zonder zelf iets te doen. Nu hebben we de mogelijkheid gehad om te regeren tijdens een economische malaise, en dat betekent dat je soms compromissen moet sluiten. Je mag best weten dat ik nog geregeld buikpijn heb over deze beslissing, vooral als het gaat om de gevolgen voor de ondernemers. Daar zullen we ons de komende tijd hard voor blijven maken.”

(Dichtbij.nl)

Voor ondernemers als de ING, blijkbaar.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: