SP Tilburg vandaliseert verkiezingsposters

Verkiezingsposters centrum Tilburg beklad met teksten SP

Verschillende posters van politieke partijen in Tilburg zijn door onbekenden ‘beklad’ met SP-commentaren. De SP weet niet wie de professionele bestickering heeft aangebracht, zegt de partij tegen Nieuws.nl.

Hans Kokke, partijleider van de SP in Tilburg, wast zijn handen in onschuld. Hij weet niet wie het heeft gedaan. “Het is natuurlijk niet netjes. Ik heb rondgebeld, maar niemand weet er iets van. Dan houdt het voor mij verder op”, laat hij desgevraagd weten aan Nieuws.nl.

Tomaat
De felrode stickers met de kenmerkende sociale tomaat prijken sinds een dag op de borden. Het gaat vooral om de posters die in en rondom het centrum hangen. MINDER REGELS, MEER BANEN, predikt een VVD-poster. “Geleufde ut zelluf?”, bekritiseert de anonieme SP-sticker in plat Tilburgs. En PARKEREN GEEN MELKKOE van de liberalen wordt door de SP afgedaan als”Wen gesauwel” (“Wat een geleuter.”)

Nou pas?
Ook de landelijke verkiezingsslogan “Nu vooruit” van D66 wordt honend weggelachen. “Nou pas!?”  Wie goed kijkt, ziet ook hier weer onmiskenbaar de rode tomaat onder het vraagteken staan.

In de nacht
De posters moeten in het holst van de nacht zijn opgehangen. Door het grote verspreidingsgebied (het betreft vrijwel alle posters die in het centrum van Tilburg hangen) moeten er verschillende creatievelingen de handen uit de mouwen hebben gestoken.


Ook keiharde persoonlijke aanvallen worden niet geschuwd door de anonieme onverlaten.

Niks mee te maken
Vindt Kokke het niet sociaal om die ongevraagde toevoegingen weer weg te halen? “Wij hebben er niks mee te maken. We hebben het nu ontzettend druk, want we zijn volop in campagne.” De socialistische voorman kan zelfs wel om de toevoegingen lachen. “Het zijn mensen die de SP een warm hart toedragen. Ik ben zelf ook gaan kijken. En sommige uitspraken zijn heel erg gevat. Bijvoorbeeld die “Nou pas!?” of “Geleufde ut zelluf?”

Positief benaderen
Zou dit een idee zijn om de volgende keer zelf te organiseren? Kokke: “Op zich. Over borden van anderen heen plakken is niet goed, maar het zijn leuke ideeën. Laten we het positief benaderen: nu gaan meer mensen denken dat politiek toch ook best wel leuk is. Ik hoop dat mensen op 19 maart gaan stemmen.”

(Nieuws.nl)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: