SP Grave plakt logo af

GRAVE – Hoewel de SP in Grave al jarenlang een slapend bestaan leidt, kwam de partij afgelopen week toch in het nieuws in het vestingstadje. Niet om een van haar socialistische standpunten onder de aandacht te brengen of het traditionele tegengeluid te laten horen, maar om logo’s af te plakken van ‘zusterpartij’ VPGrave.

‘Jatten’
Partijsecretaris van het landelijk SP-hoofdbestuur Hans van Heijningen: “In ons land staat het iedereen vrij een partij op te richten, maar niet om daar het logo van een andere partij onder te hangen. De SP gaat niet akkoord met het gebruik van haar logo of andere partijspecifieke uitingen door VPGrave.” http://www.vpgrave.nl/verkiezingen
Omdat VPGrave niet luisterde en geen actie ondernam, besloot de SP Grave dan zelf maar de handen uit de mouwen te steken. Met enig sarcasme in zijn stem zei Daan Verwaaij het volgende: “Het is natuurlijk prachtig om te zien dat een lokale partij de ideeën van de SP goed vindt, maar dat we niet meedoen met de raadsverkiezingen betekent niet dat je ons logo zomaar kunt jatten.”

‘Politieke wortels’
“Met verbazing hebben wij kennisgenomen van een actie van een SP-lid uit Boxmeer en een voormalig lid van Keerpunt 2010 om het logo van de SP op onze affiches af te plakken”, reageert VPGrave bij monde van Léon Kamps. “In 2009 hebben leden van PvdA, D66, GroenLinks en SP gezamenlijk de partij Verenigd Progressief Grave opgericht. Sinds de oprichting in 2009 sierde de logo’s van de vier partijen onze website. Ook bij de verkiezingen in 2010 zijn in ons verkiezingsmateriaal de vier logo’s gebruikt. Om uiting te geven aan waar onze politieke wortels liggen, hebben we op onze affiches het logo van de vier partijen wederom gebruikt. Het hoofdbestuur van de landelijke SP gaf aan hier niet gelukkig mee te zijn. Inmiddels hebben wij contact gehad met het landelijke bureau en zijn er in goed overleg heldere afspraken gemaakt die onder meer inhouden dat in nog komende reclame-uitingen van onze partij wij het SP-logo niet meer zullen gebruiken. Dat twee individuele leden van de SP kennelijk geheel los daarvan actie hebben ondernomen, zegt veel over het democratisch gehalte van deze twee personen. Wij hebben echter besloten geen actie tegen hen te ondernemen. Afsluitend moet ons wel van het hart dat men een logo van een partij wel kan afplakken, maar voor iemand die landelijk SP stemt is er in Grave maar één goed alternatief en dat is VPGrave.”

(ARENAlokaal.nl)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: