‘Alleen als je gaat stemmen verandert er iets’

Volgens Leo de Kleijn van de SP Rotterdam. Ik spreek hier natuurlijk voor mezelf, maar ik meen toch echt dat er in de jaren dat ik gestemd heb niets is veranderd. Tenminste, het is er alleen maar slechter op geworden in Nederland. Ook voor de mensen die trouw op de SP stemmen.

“Leo de Kleijn schudt samen met de De Blitzkikkers bezoekers van de Afrikaandermarkt wakker!” Campagne 2014

Bij de verkiezingen in 2010 verloor de SP in Rotterdam een van zijn drie zetels. Gekeken naar het stemgedrag van de afzonderlijke buurten in Rotterdam in 2010 was de verkiezing desastreus: 4 buurten bezorgden de SP winst, maar in 48 buurten verloor het. Daar weigerde de partij echter verantwoording voor te nemen. Nee, dat lag aan hullie de lage opkomst. Het was de SP alleen maar niet gelukt om meer stemmers naar het stembureau te krijgen. Voor de rest was alles in orde.

De Kleijn beweerde gisteren ook: “Het kabinet van PvdA en VVD wil alle sociale voorzieningen in Nederland afbreken.” Ik heb dit plan of voorstel nog niet onder ogen gehad, maar ik hoop dat de SP dat snel zal gaan publiceren, met allicht een enorme doos verontwaardiging en schuursponsjes.

Rotterdam besteedt ongeveer 27 miljoen euro aan bijzondere bijstand en 14 miljoen aan hulp voor mensen die diep in de schulden zitten. Dit jaar komt daar nog eens 10 miljoen bij. De normbedragen in Rotterdam voor bijvoorbeeld bijstand bij het inrichten van een huis zijn extreem royaal: 800 euro voor een bank, 600 euro voor een wandmeubel en 300 euro voor een fauteuil. Zo veel heb ik zelf nog nooit uitgegeven aan meubilair. Die bedragen werden in 2011 nog door PvdA, VVD, D66 en CDA verdedigd. Het Rotterdamse stadsbestuur vindt dat iedereen die minder dan 120% van het minimumloon verdient een aanspraak mag maken op die vergoedingen. Een andere zeer royale vergoeding is die voor een uitvaart, wanneer familieleden die niet kunnen betalen: 6400 euro (in 2008).

Dit jaar keert de gemeente Rotterdam ook nog een extra kindertoelage uit. Voor een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar bedraagt de totale toelage dan 233 euro per jaar. Voor een kind in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar wordt het totaalbedrag 326 euro. En dit alles geldt voor gezinnen met een netto inkomen (inclusief vakantietoeslag) lager of gelijk aan 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm.

Maar daar horen we Leo de Kleijn niet over. Want voor de verkiezingen heeft hij de opdracht gekregen om de lokale SP te presenteren als de enige sociale partij die er bestaat. Met gratis ballonnen.

Advertenties

  1. Bart

    Volgens Sonja gaat het allemaal helemaal OK dus met de arme mensen in Rotterdam. Joepie! De VVD en de PvdA zorgen goed voor u en de SP maakt mensen bang. Er is helemaal niks aan de hand, mensen, gaat goed zo. Toch, Sonja? Ik dacht dat jij anti-SP maar wel links was?????

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: