SP Almere draait 180 graden

De SP in Almere was tegen de komst van de Floriade. Want “in Almere kiezen we liever voor een reservering van 10 miljoen voor bijvoorbeeld een Floriade of een ander prestigeproject”. Er kon “wel minimaal een miljoen per jaar worden gereserveerd voor bijvoorbeeld de Floriade, maar geld voor eerlijke tarieven in de thuishulp is er niet!” Maar opeens is de partij omgezwaaid:

SP Flevoland zwijgt

Ook merkwaardig in deze zaak is de rol van de SP Flevoland. Of eigenlijk geen rol. Op flevoland.sp.nl lezen we helemaal niets over de Floriade, geen woord, terwijl de Provincie in januari heeft besloten dat het er niet minder dan 10 miljoen euro publiek geld in gaat stoppen. De SP stemde toen tegen. Mar gaf er geen ruchtbaarheid aan, wat ongewoon is.

floriade-coppusSP Limburg tegen en voor

In 2012 werd de Floriade in Venlo gehouden. Uiterst merkwaardig kun je wel de rol van de SP Limburg noemen. Het Limburgse statenlid Thijs Coppus adviseerde de gemeente Almere (en dus ook de zijn eigen partij aldaar) zich niet kandidaat te stellen voor de Floriade 2022: “Het is kiezen tussen de Floriade of sociale voorzieningen”, zei Coppus tegen Almere op 3 juli 2012.

Welgeteld 4 dagen later, op 7 juli 2012, meldde Coppus dat de Floriade in Venlo “een succes” was, nadat bekend werd dat de Floriade halverwege al 1,2 miljoen bezoekers had getrokken. Tijdens de Floriade organiseerde de SP wandelingen op het terrein.

Ongeveer een half jaar later bleek dat de Floriade in Venlo zo’n 5,5 miljoen euro verlies had geleden. De 2 miljoen bezoeken waren in aantal wel kostendekkend, maar elk bezoek van mensen vaker dan een keer de tentoonstelling bezochten werden ook per keer meegeteld. Natuurlijk was Coppus weer boos, en tot aan december vorig jaar was op zijn weblog  de verontwaardiging groot.

men-vraagt-wij-draaien

Samson-shuffle

Ik heb de indruk dat de SP met alle winden meewaait als daar een partijbelang mee is gediend. Zo kan de draai van de SP in Almere betrekking hebben op een recent onderdeel van de verkiezingscampagne, waarin de SP aast op stemmen van ondernemers. Ik weet bijna zeker dat, wanneer de Floriade in Almere een succes zal blijken, dat de SP zal suggereren dat het eigenlijk altijd voor is geweest. En wanneer er schulden overblijven, dan zal de SP er altijd al tegen zijn geweest.

Advertenties

  1. Antipode

    Renske Leyten deelde op haar laatste dag inn het parlement met staatssecretaris van Rijn dat haar nog ongeboren spruit s`nacht nogal onrustig was en veel draaide.
    Ze vreesde dat het een PvdAèr zou worden`.

    Wees gerust Renske, het is er waarschijnlijk gewoon eentje van de eerste lichting SPèrs 2.0

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: