Valse campagnes in Nieuwegein en Schijndel

De verkiezingscampagnes van de SP worden steeds valser, zo lijkt het. Je zou denken dat alle, in ieder geval de meeste, pijlen gericht zijn op de VVD, de partij die volgens Emile Roemer steelt van de armen en geeft aan de rijken. Maar nee, het is alweer de PvdA die een nog veel grotere vijand is. Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat de SP de VVD te vriend wil houden. En ook niet om te bedenken dat de SP stemmers bij de PvdA weg wil trekken. En ten slotte weet de SP-kenner ook dat het straks wederom flink huilen wordt wanneer blijkt dat niemand zin heeft om met zo’n partij te gaan besturen.

De campagne in Nieuwegein gaat blijkbaar niet om inhoud:

 

En in Schijndel wordt ronduit gelogen:

Pislink

Het is campagnetijd en dan wil je als lokaal politicus laten zien waar je voor staat en wat je onderscheidt van anderen. Wat plaagstootjes uitdelen, dat hoort daar bij. Niks mis mee.

Waar wel wat mis mee is: liegen. Dingen de wereld in slingeren die aantoonbaar onwaar zijn. Bij dit stukje ziet u een citaat van de SP, gepubliceerd in een lokaal huis aan huis-blad. Het college zou een half miljoen Wmo-geld in de algemene middelen stoppen.

De waarheid is anders. Zowat tegenovergesteld: de gemeente Schijndel geeft jaar na jaar meer geld uit aan de uitvoering van de Wmo dan het rijk overmaakt. In 2012 ging het om een bedrag met vijf nullen. Daar hoeft de PvdA (wij leverden de wethouder die over de Wmo gaat) niet trots op te zijn. Op de eerste plaats is het een kwestie van beschaving en op de tweede plaats betaalt u, inwoner van Schijndel, daar als belastingbetaler aan mee. Het verklaart waarom we het niet van de daken schreeuwen. Zoals we ook niet keer op keer vertellen dat Schijndel zeer hoog scoort op het gebied van klanttevredenheid.

schijndel-pislink

En dan lees ik dit compleet verzonnen stukje van de SP. Ze zijn niet gek bij de SP. Ze weten dat hun bedenksel, huis aan huis verspreid, meer aandacht krijgt dan elk weerwoord. En dat ik ze, met mijn tegenspraak, misschien alleen maar meer aandacht geef. Misschien had ik er het zwijgen toe moeten doen.

Maar dat lukt me niet. Ik ben pislink.

Sociaal campagne voeren lukt niet eens. Stem tegen, stem SP. We zijn dus weer terug bij af.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: