Ronald van Raak gaat SGP-jongeren toespreken

Met een stichtelijk woord misschien? Zou best kunnen, want Ronald van Raak is naar eigen zeggen een “gevoelskatholiek“. Zo waarlijk helpe hem God Almachtig. Belangrijk in deze is dat Van Raak in het parlement opkomt voor Joden omdat die volgens hem “slachtoffers van discriminatie en geweld” zijn in Nederland, en het antisemitisme zou toenemen. Hetgeen geheel in tegenspraak is met de feiten. Toch bepleit de SP de inzet van “lokjoden” en “keppeltjesdagen”, naar het idee van Marcouch (PvdA). En dat alles heeft hij gemeen met de SGP.

Bij de beëdiging van koning Willem-Alexander:
“Zo waarlijk helpe mij God almachtig”

De SGP is opgericht door de antisemiet dominee Kersten, die de nazi’s beschouwde als door god gezonden om de Joden te straffen: “Ziet toch niet op dien Duitscher. Hij is slechts de roede in Gods hand.” Ook zou hij hebben meegewerkt aan het verraden van Joodse kinderen op scholen. Goed, dat is lang geleden, maar tot op de dag van vandaag blijft de SGP deze collaborateur de hand boven het hoofd houden. De SGP in het algemeen zwijgt erover, het onderwerp is taboe, je kunt er vragen over stellen tot je een ons weegt: een antwoord krijg je niet. Dat heeft de SGP-jeugd echter wel gedaan. In 2007 verdedigden ze Kersten die volgens hen niet antisemitisch was. Dat men dat verkeerd ziet. Dat Kersten slechts “gezagsgetrouw” handelde. Kersten was “een kind van zijn tijd”. We moeten zijn handelen meer in context beschouwen. Zou Ronald van Raak daar iets van vinden?

Ten tweede is de SGP een zwaar discriminerende partij. Wat het van vrouwen vind is bekend. Ook moslims, zo’n 1,57 miljard mensen op deze aardkloot, deugen volgens de SGP niet. Natuurlijk allereerst omdat zij, net als de Joden overigens, een dwaalleer aanhangen en niet naar de hemel gaan. Maar toch vooral omdat de islamkwaadaardige trekken” vertoont, zo lezen we in de tien speerpunten van de partij. Gaat Van Raak misschien daar zijn heilige verontwaardiging over uitspreken?

En dan zijn er natuurlijk nog de Palestijnen, die de SGP, laat ik het kort samenvatten, het liefst morsdood en verdreven  wil zien. De partij schroomde niet om te verklaren dat de dood van honderden Palestijnse kinderen “begrijpelijk en rechtvaardig” was. En niet alleen dat: er mocht vooral géén wapenstilstand komen, omdat Israël maar eens flink moest doorpakken. Gaat Ronald van Raak het daar over hebben?

De SGP is na de oorlog opeens heel veel van Joden gaan houden, tenminste, voor de bühne, maar toch vooral omdat de Joden er voor moeten zorgen dat zij, christenen, uiteindelijk het eeuwige leven naast hun god zullen krijgen, volgens de bijbelse profetie. Op dat moment zal hun god tevens alle niet bekeerde joden voor eens en voor altijd adequaat uitroeien. The Final Solution dus, die de nazi’s ook voor ogen hadden met de Joden. Immers, “De meest wezenlijke belofte van het genadeverbond is, dat Christus de Enige Naam tot zaligheid is voor Jood en heiden.”  (bron)

Maar ik denk niet dat Ronald van Raak over deze zaken gaat spreken bij de SGP-jongeren. Hooguit zal hij iets gratuits roepen over ‘het conflict’, dat er nou toch echt vrede moet komen, door middel van het zogenaamde ‘vredesproces’, dat Israël en de Palestijnen allebei ‘concessies’ zullen moeten doen, om de schier onmogelijke ‘tweestatenoplossing’ mogelijk te maken. Nee, ook bij de SP hoef je niet aan te komen met de uitvoering van recht, wetten en akkoorden, wanneer het de Palestijnen bestreft.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: