Complot: de Stemwijzer

UPDATE: In 2010 sjoemelde de SP met hun Stemwijzer – Leo de Kleijn kan dus maar beter een wat kleinere broek aantrekken.

Het eerste complot van de campagne: de Stemwijzer deugt niet.

Leo de Kleijn, lijsttrekker van de SP in Rotterdam heeft een complot tegen de SP ontdekt in de Rotterdamse Stemwijzer. Waar de uitslag van De Kleijn’s onderzoek in het kort op neerkomt is dat de PvdA zit te “liegen alsof het gedrukt staat”, en de SP een waanzinnig fijne, principiële en betrouwbare partij is “die de afgelopen jaren ook echt gevochten heeft.”

Nu is dat natuurlijk geen verassende uitslag, aleen de truc is zo goedkoop. De concurrent PvdA is op sterven na dood, dus uitstekende kans om er nog even stevig op in te hakken. Je kunt een campagne op een aantal manieren voeren. Natuurlijk kun je jezelf presenteren als het beste dat Nederland kan overkomen. Maar je kunt ook de concurrent zó zwart maken dat je er zelf steeds beter uit gaat zien als je ernaast staat. Dat is een puur cosmetische aanpak. En dat vind ik dom van de SP. Krijgt het de ruimte op Joop.nl, maar in plaats dat het dan over iets inhoudelijks gaat, waar iedereen wat aan zou kunnen hebben, gaat het over waar kleuters over ruziën in de zandbak.

Overdrijven is ook een campagnestrategie.

Advertenties

  1. Bart

    Dus jij vindt niet dat partijen eerlijk moeten zijn in de antwoorden die ze geven in iets als de stemwijzer? Raar. Ik denk dat als de SP dat zou doen jij de eerste zou zijn die in de hoogste boom klimt op deze website. Of heb ik het mis?

  2. Bart

    Ja. Je geeft geen antwoord. Als de SP dit zou doen, hoogste boom zou Sonja zeggen? Niet dan? Jat toch!

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: