SP Zaanstreek belooft wetten niet uit te voeren

Tussen de onderwerpen door maakte elke partij gebruik van de mogelijkheid om ook andere stellingen uit de eigen verkiezingsprogramma’s naar voren te brengen. De meest opmerkelijke was die van Patrick Zoomermeijer (foto) van de SP toen hij opriep tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Niet alleen door burgers maar zelfs als de SP straks in het college zou zitten zullen zij de wetten die zij niet zien zitten burgerlijk ongehoorzaam niet uitvoeren. Beangstigend hoe er bij deze partij over democratie wordt gedacht. Ruud Pauw van Rosa wijst Zoomermeijer er op dat dit grootspraak is, met als voorbeeld hoe het college van Wormerland met een SP wethouder zich niet zo opstelt. Zoomermeijer wijst hem erop dat het hier om een “kleine buurtschap gemeente” gaat die je niet met Zaanstad mag vergelijken.

(Dichtbij.nl)

Advertenties

Eén reactie

  1. Antipode

    Dit is de grootste Zaagselworst die ik ooit heb gezien.

    Je kan het ook zo zien: Het is een SP manier om te voorkomen dat andere partijen je vragen om tot en coalitie toe te treden.

    Het zijn moeilijke tijden en dan gunt de SP graag anderen iets, vooral als dat er toe leidt dat ze zelf vanaf de zijlijn vrijblijvend kunnen blijven schreeuwen

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: