SP Nieuwegein zou mensen écht moeten helpen

Een vrouw moest minstens vier weken wachten op een rolstoel en een taxivergoeding voor haar man, die terminaal ziek was. Ja, dat is lang, en daar mag best naar gekeken worden. Na de vier weken was de man overleden. Ruim een week later stapte de weduwe naar de lokale SP.

De suggestie die de SP Nieuwegein oproept is dat de man is overleden aan de lange wachttijd. Maar wanneer de rolstoel zo urgent was, dan had mevrouw op bijvoorbeeld Marktplaats voor welgeteld 1 cent meteen een rolstoel kunnen krijgen. En desnoods had ze meteen naar de SP kunnen stappen. Maar dat was niet het geval.

zielig

De SP stelde na de klacht schriftelijke vragen aan het college. Daarna ontving de partij naar zeggen nog een dergelijke klacht, waarop het een “Meldpunt WMO Problemen” opende. Dat blijkt echter geen speciaal meldpunt te zijn, maar gewoon het algemene contactformulier op de website van de partij.

In de nieuwsmedia wordt nog veel sterker gesuggereerd dat de man was overleden aan de wachttijd. Maar enkele reacties op die berichten geven een heel ander verhaal:

heb jaren lang ervaring met aanvragen van aanpasingen ivm handicap ouders. wacht niet tot het moment dat bekend is wanneer iemand wordt ontslagen uit ziekenhuis maar vraag aan op het moment dat bepaalde middelen/aanpassingen nodig zijn als patient weer thuis komt. rolstoelen e.d. worden op maat verstrekt, dus dat kost soms wat tijd om dit in orde te maken. mocht het zo zijn dat een hulpmiddel niet op tijd geleverd wordt of kan worden is er altijd nog de mogelijkheid om via de kruisvereniging dit voor een termijn van 6 weken [bijna] gratis te lenen, deze termijn kan ook nog verlengd worden. en inderdaad ambtelijke molens draaien, zoals bekend niet snel. zelf allert blijven en aan de bel blijven trekken is daarom soms helaas de enige optie !!!!! al met al zijn mijn ervaringen over het algemeen best wel positief. [maar wees ook zelf actief, ga niet passief af zitten wachten !!]
Anke uit Driebergen-R. | 03-03-2014 17:48 uur

Hebben jullie wel eens van VEGRO thuiszorgwinkels gehoord?? Gratis lenen / huren / kopen kan met verschillende hulpmiddelen. Vele gelijk meenemen. Kan goed als overbrugging gebruikt worden. Volgens mij is dit bedrijf vergelijkbaar met de ‘oude’ kruisverenigingen.
Tiswa uit T Midden | 03-03-2014 17:31 uur

“Protesteren vanuit je luie stoel”

De WMO was nog maar net een maand oud en de SP begon al met ‘meldpunten’.

Op de website  van het WMO-loket van de gemeente Nieuwegein staat heel duidelijk:

Als ik een aanvraag doe voor een rolstoel, hoe lang duurt het dan voor ik weet of ik er een krijg?

Er geldt een wettelijke termijn van 8 weken. In de meeste gevallen is uw aanvraag dan wel beoordeeld door de gemeente. Soms zijn er redenen waarom het langer duurt. U wordt daarvan dan in kennis gesteld door middel van brief met termijn en reden.

Ongeacht of 4 weken redelijk of te lang is, werd de aanvraag in deze zaak blijkbaar wel degelijk met urgentie behandeld. Maar dat meldt de SP Nieuwegein weer niet over de naar zeggen “absurd lange wachttijd”.

Wanneer de SP’ers in Nieuwegein er werkelijk op uit zijn om mensen die van de WMO gebruik willen maken te helpen, laten ze dan allereerst alle bovenstaande informatie op hun website zetten. En daar vooral (voor een keer) bij vermelden dat mensen niet moeten gaan zitten wachten tot het onheil is geschied. Of indien urgent, haal zelf even een rolstoel van 1 cent op, met bakfiets, SP-caravan of soepkar. Gewoon effe 100% sociaal doen weet je wel. Niet lullen maar poetsen. Daarnaast ga je natuurlijk aan de slag om die wettelijke termijn van 8 weken te verkorten. En daarna kun je er altijd nog over roeptoeteren in een verkiezingscampagne of zo. Op die manier wint iedereen.

Advertenties

 1. Antipode

  “”Wanneer de SP’ers in Nieuwegein er werkelijk op uit zijn om mensen die van de WMO gebruik willen maken te helpen, laten ze dan allereerst alle bovenstaande informatie op hun website zetten. “”

  Dat doet de SP natuurlijk niet graag.
  De SP is als de dood dat ze zich zelf overbodig maakt.
  De SP is niet gebaat bij zelfredzaamheid en zelf nadenken.

  Loyale SP-volgelingen vergelijk ik altijd met jonge hulpeloze mereltjes; Met maximaal geopende snaveltjes krijsen om een wurm, terwijl het hen geen moer interesseert hoe de oververmoeide ouders maar steeds aan die wens kunnen voldoen.
  Mereltjes wordt echter ook geleerd om zelf buiten het nest te overleven, dat in tegenstelling tot de SP; Daar wordt, zo lijk het wel, onwetend en afhankelijk blijven verkocht als het hoogst haalbare goed

 2. Ik zag zojuist op tv een clip op tv uit de jaren 50 over group pressure. 6 kandidaten werd gevraagd welke streep op het plaatje net zo lang was als het gegeven voorbeeld. Het juiste antwoord was hierbij duidelijk zichtbaar. 5 kandidaten waren acteurs, 1 kandidaat een echt proefpersoon. De acteurs gaven allemaal het (overduidelijk) foute antwoord. Vervolgens gaf de proefpersoon ook dat foute antwoord.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: