Alcoholwet is “heksenjacht”

roemer-rietje

Alcohol is verantwoordelijk voor bijna 4% van alle sterfgevallen wereldwijd, bijna 2,5 miljoen mensen per jaar. Dat is meer dan aids, tuberculose of geweld, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Maar het carnaval komt er aan, en het is verkiezingstijd, dus komt Emile Roemer in actie voor niet minder dan vijf scholieren in een schoolklas in Bergen op Zoom: “De nieuwe alcoholwet moet geen heksenjacht worden op jongeren”, aldus Roemer.

Hij vindt het goed dat alcohol alleen maar gedronken mag worden door jongeren boven de 18, maar hij vindt wel dat gemeenten op een verstandige manier moeten omgaan met de kritiek van 16- en 17-jarigen. … Lokaal zouden gemeentes volgens de SP-voorman daarom misschien een soort overgangsregeling kunnen afspreken met de cafés. “Want gemeentes gaan over het controleren van de nieuwe Alcoholwet.”

Roemer reageerde op een petitie van een vijftal jongeren uit Bergen op Zoom. Zij proberen zoveel mogelijk jongeren op te roepen om op 12 maart samen een e-mailbom te versturen richting de Tweede Kamer. (Omroep Brabant)

Overigens mag je  een oproep tot het versturen van een email-bom aan de Tweede Kamer (strafbaar?) geen “petitie” noemen. Maar het is toch vooral de put dempen als het kalf verdronken is. Want in de lange aanloop naar de betreffende wet, ruim drie jaar, hebben we de SP niet over een “overgangsregeling” gehoord. En het standpunt van de SP rond deze problematiek is:

Het toenemende misbruik van alcohol, vooral onder jongeren, is volgens de SP zo zorgwekkend dat een scherper ontmoedigingsbeleid moet worden gevoerd.

Zo ernstig is het probleem dat:

Er moeten door het hele land alcoholpoli’s komen die jongeren en ouders hulp en nazorg bieden als de jongere met een alcoholvergiftiging wordt opgenomen in het ziekenhuis.

In 2011 werden bijna 800 jongeren met een alcoholvergiftiging in ziekenhuizen in Nederland opgenomen. En nu er echt concrete stappen zijn genomen met de bijstelling van de Alcoholwet krabbelt de SP terug. Onder druk wordt alles vloeibaar, zei Roemer eens. En dan heb ik het natuurlijk over de aanstaande verkiezingen, en het carnaval, waar de SP ook een innige band mee heeft.

SP Boxtel 2010

De lezer die me op het nieuwsbericht attendeerde schrijft:

Verkiezingstijd zeker?? Dergelijke maatregels moet je geen lange aanloop aan vooraf laten gaan. Werkt contraproductief.

Is maar goed dat Emile/SP niet de de touwtjes in handen hadden toen in Zweden werd overgeschakeld van links naar rechts rijden.

Zie je het al voor je??

De SP staat niet in de realiteit, behalve dan de realiteit van haar kiezersbestand, die niets wensen te veranderen en darin door de SP worden gestaafd, gek zijn op het zuiltjes systeem van weleer (je hoefde toen tenslotte niet zelf te denken, je stemde gewoon wat je vader en grootvader ook stemden) alles van bovenaf werd geregeld en andersdenkenden als de “vijand” (woorden gebezigd door dgr J.M. enige jaren geleden) mochten worden bestempeld en ook als zodanig mochten worden bejegend.

Dom houden, Verdelen, Heersen

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: