De SP factor: overdrijven

rambo-roemer

De boel wat aandikken mag best in een verkiezingscampagne. Maar de SP overdrijft zo erg dat het niet meer geloofwaardig is. Welnu, de SP doet in meer gemeenten dan ooit mee met de verkiezingen, aldus Emile Roemer. In meer gemeenten dan ooit! Je denkt dan: dat zullen er dan wel 100 meer zijn. Of 50. Of dan toch zeker wel 25 gemeenten.

Laat u geen rad voor ogen draaien. In 2010 deed de SP mee in 115 gemeenten. Let op: de SP vermeldt in haar lijst alleen de partijen die nog zetels overhielden, dus het zijn er waarschijnlijk nog meer geweest. De partij doet in deze verkiezingen in 118 gemeenten mee. Dan betekent dat “in meer gemeenten dan ooit” slechts 3 gemeenten meer dan in 2010 is. Op die manier overdrijven maakt deel uit van de SP factor.

In 2010 raakte de SP lokaal 47 zetels kwijt, zo lazen we destijds in de media. De werkelijkheid was echter veel dramatischer. Als we naar de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen kijken, stond de SP (volgens Wikipedia) in 2006 op 333 zetels, en in 2010 op 250 zetels. Het werkelijke verlies was dus 83 zetels – een verlies van 25%.

In de “slangenkuil” verloor de SP destijds 10 zetels, een verlies van 40%. Agnes Kant moest daarop weg en binnen 24 uur volgde Roemer haar op. Hij was dan wel de enige kandidaat waar SP’ers voor konden kiezen, maar ze hebben hem desalniettemin “gekozen”.

Advertenties

 1. denk na

  Wie zou er toch zitten achter de persoon met zoveel haat tegen de SP???

 2. Antipode

  Denk na: Dus kritiek hebben op de SP wordt vertaald als “haten” ??
  Zo`n grote Calimeropet heb ik nog nooit gezien.

  Jij moet wel erg veel aandacht te kort komen.

 3. Antipode

  Waarschijnlijk zal bij een gelijk aantal zetels(250), vergeleken met de vorige verkiezingsuitslag, de SP een dikke winst claimen.
  De zetelstand is namelijk dd 19 maart 2014 bij lange na geen 250 meer

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: