Valse stemmen in Utrechtse verkiezingspoll

Een deel van de stemmen op GroenLinks, SP en Ouderen Politiek Actief (OPA) is gemaakt vanaf een proxyserver, een manier om je IP-adres te verbergen. Op deze manier is het mogelijk om vanaf een computer meerdere keren te stemmen. De partijen geven zelf aan dichtbij aan niet vals te hebben gespeeld.

“Wat andere stemmers op de SP doen weet ik niet, maar er is bij ons geen enkele sprake van georganiseerde manipulatie,” zo stelt Tim Schipper van de SP. “Wel doen we een oproepje aan onze harde kern om te stemmen, maar ik denk dat iedereen dat doet.

(Dichtbij.nl)

Veel enquetes van de SP op de websites van afdelingen in het land hebben niet eens een IP-beveiliging. Dat wil zeggen dat je ongehinderd zo veel vraagformulieren kunt invullen als je wilt, zonder proxyserver. Dus als de “harde kern” dan ook een “oproepje” krijgt, vult de SP haar eigen formulieren in. Bekend is in ieder geval dat de SP naar zeggen een vaste groep agenten heeft die hun enquetes invullen.

Advertenties

Eén reactie

  1. Antipode

    Klopt. Met enige regelmaat vul ik zo`n SP enquete meerder malen in vanaf hetzelfde IP-adres.

    De SP is zich er van bewust dat een en ander bekend is, tenslotte lezen ze hier regelmatig mee, maar is zo arrogant dat ze er spreekwoordelijk schijt aan hebben en gewoon doorgaan met het bewandelen van dit toch werl frauduleuze pad

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: