SP Rijswijk campagne tegen werkzaamheden aan riool

Werkzaamheden aan het riool waren nodig rond het winkelcentrum Oud Rijswijk. Vervolgens deelde de lokale SP samen met de Gemeentebelangen partij posters uit aan winkeliers om voor de ramen te hangen, met daarop de boodschap dat Winkelcentrum Oud Rijswijk onbereikbaar is voor winkelend publiek, werknemers en bewoners.

Bij andere politieke partijen is de posteractie van Gemeentebelangen en SP slecht gevallen. Wethouder Jense van Onafhankelijk Rijswijk: “Afspraken met het bestuur van de winkeliersvereniging staan hen niet aan? Klaarblijkelijk mogen werkzaamheden die hard noodzakelijk zijn geen enkele gedeelde last veroorzaken maar had de gemeente dan alles vast moeten laten lopen en er een grote puinhoop van moeten maken? Het is goedkope verkiezingsretoriek van deze twee partijen. Alle maatregelen zijn lang van te voren besproken met de winkeliers en goed bevonden.” Ondernemer Ton Voets van Ton’s Muziekcafé aan de Herenstraat bekijkt het zakelijk: “ Als het besproken is, dan is het toch klaar, anders heeft een bestuur geen functie. Ja, het is inderdaad niet bevorderend voor het koopgedrag. Dan maar liever in een tijd dat er toch weinig omzet is dan in een goede tijd!” Ed Braam van Beter voor Rijswijk oordeelt: “De actie van SP en GBR slaat nergens op. Ze hebben hun gezicht niet eens laten zien bij de inloopavond.” Jense Dick: “Wil je de grote toevloed van verkeer weren, dan zal je eerst een zo hard mogelijke afsluiting moeten creëren. Alles verloopt volgens plan, het is pure misleiding van Gemeentebelangen en SP. Winkeliers tuinen erin, bereiken niets en maken propaganda voor deze volksverlakkers!” (De Weekkrant 15.01.2014)

Maar de Rijswijkse SP zal en moet campagne blijven voeren, dus zijn de bezwaren voor dovemansoren. Momenteel gebruikt de partij ook (oneigenlijk) het logo van van het winkelcentrum op hun actieposters. Foute boel. De winkeliers sommeren de posters te verwijderen.

Dick Jense over de posters: “Goedkope verkiezingsretoriek van SP en Gemeentebelangen.” De fractie Braam mag zich sinds kort bij dat illustere gezelschap aansluiten. Ook hij heeft ontdekt dat het makkelijk scoren is door te roepen van achter uit de klas. Braam maakt het zelfs nog wat bonter en schermt met statistieken van gedaalde omzetten en psychologie van de koude grond: “Dat maak je nooit meer goed!” (De Weekkrant 07.02.2014)

De vraag is natuurlijk wat de Rijswijkse SPmet deze actie wil bereiken – behalve natuurlijk in de aandacht komen, . Dat het riool niet meer gerepareerd wordt? Zou kunnen, maar dan zal het weer actie moeten gaan voeren tegen het probleem dat mindervaliden niet naar de wc kunnen in het winkelcentrum.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: