Hennie Hemmes verontwaardigd over “dwangarbeid”

“De allerslechtsten zijn de als links vermomde rechtsen, vermijdt ze als de pest want ze zijn erger dan de rest.” –Tini Hofman

hennie hemmes sp synergon

In de nieuwe Wet Werk en Bijstand (WWB) van staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) staat dat mensen in de bijstand vanaf 1 juli verplicht iets moeten terugdoen voor hun uitkering.

Veel gemeenten denken dat het vinden van maatschappelijke activiteiten als tegenprestatie zullen leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt. … Niet alle wethouders zijn blij met de voorstellen van Klijnsma. Zo noemt de SP-wethouder Hennie Hemmes in Pekela de verplichte tegenprestatie zelfs “dwangarbeid”. (Nieuwsuur)

In dit bericht kunt u lezen hoe de SP’er Hennie Hemmes als wethouder én als voorzitter van werkvoorzieningsschap Synergon Oost-Groningen omtovert in een participatiegoelag. Synergon zet WSW-ers aan het werk, en ontvangt daarvoor 5000 euro per medewerker van de overheid. Daarnaast verzorgt het ‘arbeidsplaatsen’ voor mensen met een uitkering – de “dwangarbeid” waar de SP naar zeggen zo op tegen is.

Hier kunt u lezen hoe Hemmes in zijn hoedanigheid als wethouder ‘zijn’ Synergon wil bevoordelen met speciale behandeling, een bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste werkgever in de regio Oost-Groningen. En dat terwijl het succes van Synergon geen grenzen kent, getuige de miljoenenorder van de Duitse uitgever DeAgostini eind 2012. Niet verwonderlijk dat de provincie Groningen vorig jaar het grootste aantal faillissementen telde van Nederland. Tegen zo’n gesubsidieerd dwangarbeidbedrijf als Synergon valt natuurlijk niet op te concurreren.

Hier vindt u de ‘socialisten’ van Pekela die zwijgen en de andere andere kan op kijken: Marga Wubbema, Mans Siegers, Pim Siegers, Kor Kruisman, Peter Hannemann en Anne Makkinga.

“SP’ers zitten niet in een bestuur voor zichzelf. niets geen borstklopperij en prestige. Ik ben wethouder voor onze mensen bij Synergon, voor de alleenstaande moeder die haar best doet om haar kinderen een eerlijke kans te geven, voor hen die de hardste klappen krijgen van de neoliberale afbraakpolitiek. … ‘Ik weiger als zetbaas van het kabinet op te treden. Pekela heeft niets aan een verlengstuk van het VVD-beleid.”

Zo kwezelt Hemmes in de verkiezingscampagnekrant van de SP Pekela, terwijl hij zelf een verlengstuk is van het neoliberale VVD-beleid, dat natuurlijk streeft naar goedkope ‘werknemers’ voor bedrijven, die door de overheid (u en ik) wordt betaald. Alleen al de gemeente Pekela heeft voor 2015 begroot dat Synergon 1.5 miljoen euro geschonken krijgt, exclusief de 360.000 euro “voor de omvorming van Synergon van  louter productiebedrijf naar een arbeidsbemiddelingsbedrijf”. Toe maar, laten we het Werkplein ook maar privatiseren.

Voor de verkiezingen dit jaar is de SP een “administratieve” lijstverbinding aangegaan met GroenLinks.

Links:
Wethouder Hemmes’ dwangarbeid
Landelijke SP kiest voor dwangarbeid light
SP verantwoordelijk voor dwangarbeid in Oost-Groningen
Synergon, over slavernij gesproken
Synergon permanent achter UWV/Sociale Dienst (Werkplein) loket
VCP: Synergon houdt er kwalijke praktijken op na
Het “sociale” gezicht van de SP in Pekela

Advertenties

Eén reactie

  1. T. Jansen

    Hoe (on)geloofwaardig kun je zijn. Zelfs als SP’er of juist als SP’er?

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: