SP Venray: red bomen, niet fietsers

venray-red-bomen

Op zaterdagmorgen 25 januari jl. heeft de Venrayse SP een aantal bomen langs de Nieuwe Maasheseweg en langs het fietspad door Landweert gemarkeerd met SP-lint en met de boodschap “Help, ben ik een bedreigde boom?” Waarom de boom zichzelf afvraagt of hij bedreigd is, is niet duidelijk.

Volgens de partij gaat de gemeente de bomen verwijderen “niet omdat ze ziek zijn, maar alleen omdat ze geld kosten.” In werkelijkheid zijn het niet de bomen die geld kosten, maar de herstelwerkzaamheden aan het fietspad, die elk jaar weer uitgevoerd moeten worden door de wortelopdruk. Omdat er klachten over zijn, en er al enkele fietsers zijn gevallen. De gemeente gaat echter wel nieuwe bomen planten op dezelfde groenstrook, waar het veilig is.

Als de SP in Venray werkelijk deze bomen (“slachtoffers”) wil redden moet het toch echt op de proppen komen met een flinke zak geld voor de jaarlijkse reparaties van het fietspad, en de eventuele schadeclaims van gewonde fietsers. Of een alternatief voorstellen en/of een motie indienen. Maar gezien het prominente SP-logo dat in hun actie wordt gebruikt vermoed ik dat het louter populistische campagneroeptoeterij is.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: