Bezuinigen om “constructief oppositie te blijven voeren”

Fractievoorzitter Thijs Heemskerk van de SP in Culemborg legt aan het publiek uit waarom de SP vóór bezuinigingen op het zwembad en het theater heeft gestemd.

Ook in Culemborg heeft de SP bijgedragen aan het groeiende landelijke protest tegen deze bezuinigingen. Je wilt echter ook in de raad constructief oppositie blijven voeren. In de raad heeft de SP er steeds op gehamerd dat de meest kwetsbare burgers buiten schot moeten blijven. Wat er nog aan geld uit Den Haag komt moet socialer worden verdeeld. Dit betekent helaas dat er dan ook gekeken moet worden naar de budgetten voor sport en culturele en andere voorzieningen. Om deze voorzieningen zo veel mogelijk te kunnen behouden, zal dan van gebruikers en vrijwilligers een grotere bijdrage moeten worden gevraagd.

In mijn ogen is constuctief oppositievoeren” echter knokken voor je idealen, en niet de minima laten opdraaien voor politiek handjeklap op het stadhuis, met privatisering van het zwembad en theater tot gevolg, hogere toegangsprijzen en dus (nog) minder toegankelijk voor mensen met een kleine beurs. Of waar je bij de SP mee doodgegooid wordt: de “gewone mensen”. Dat is niet constructief, maar afbraak van voorzieningen.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: