SP fractievoorzitter Emmen stapt na verkiezingen op

Normen en waarden binnen de raad te negatief

SP Fractievoorzitter Wim Moinat heeft besloten om na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 te stoppen als Fractievoorzitter bij de SP.

Deze beslissing heeft Moinat genomen omdat hij vindt dat de normen en waarden binnen de raad te negatief zijn en omdat hij is aangedaan door het vertrek van raadslid Marika Vrolijk. Ook heeft het landelijke bestuur van de SP besloten om de SP in Emmen geen toestemming te geven om mee te mogen doen met degemeenteraadsverkiezingen, waar Moinat het niet mee eens is. Vanwege deze redenen geeft hij aan dat het na acht jaar wel welletjes is geweest en beëindigt hij hiermee zijn politieke carrière.

Voorzitter Harry de Jonge erkent dat de afdeling Emmen geen toestemming heeft gekregen, maar geeft aan dat het lokale bestuur hiertegen in beroep is gegaan. Het beroep volgt volgende maand en dan pas kan de afdeling Emmen aangeven of ze wel of niet mee gaan doen met de gemeenteraadsverkiezingen. Mocht de SP toch deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, dan zal dit zonder Wim Moinat zijn.

Bron: RTV Emmen

Update mei 2014: Wim Moinat is (nog steeds) bestuurslid en penningmeester van de SP Emmen en is SP-commissielid Provinciale Staten Drenthe.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: