De Hete Herfst, jaargang 5

pastaOok bij de SP ontbreekt het aan verbeeldingskracht om met alternatieven te komen tegen het neoliberalisme. Net als de PvdA, en zeker wanneer er kans is op coalitie met de VVD, stelt de SP geen radicale breuk met dit desastreuze geloof voor, maar meer een wat verwaterd neoliberalisme: geen afschaffing (meer) van de hypotheekaftrek, geen vuist (meer) naar de Europese financiële dictatuur, geen 65 blijft 65 (meer), “we moeten nu eenmaal bezuinigen”, etcetera. En toegegeven “hete herfst” klinkt gewoon lekker. Ter herinnering:

Jaargang 1, 2003: ALTERNATIEVE TROONREDE 2003

“Want zaterdag wordt daar, op de Dam in Amsterdam, de nationale ‘Keer het Tij’-demonstratie gehouden. Het lijkt me een mooie plek om elkaar weer te treffen. Om er samen op te hameren dat het ánders kan… béter.
Desnoods doen we het de hele hete herfst lang. Met z’n allen.” (sp.nl)

Jaargang 2, 2004: ‘DE BESCHAVING GLIPT ONS DOOR DE VINGERS’ – Jan Marijnissen en de hete herfst

“Balkenende, bonden en beschaving. Thema’s in een gesprek met Jan Marijnissen aan de vooravond van Prinsjesdag en dehete herfst. ‘Het wordt een zeer, zeer drukke tijd voor de SP.’” (Jan Marijnissen, sp.nl)

Jaargang 3, 2008: EEN HETE HERFST

“Het kabinet doet er verstandig aan deze mensen niet nog een keer te pakken en een eerlijk inkomensbeleid te voeren. Anders belooft het nog een hete herfst te worden.” (Sadet Karabulut,sp.nl)

Jaargang 4, 2009: EEN HETE HERFST

“Het wordt een spannend najaar: brandt de PvdA opnieuw haar vingers? Of wordt de PvdA, na de vakbonden, onze nieuwe bondgenoot in een hete herfst?” (Agnes Kant, sp.nl)

[2010: GEEN HETE HERFST, WEL EEN HEET VOORJAAR]

Gisteren was het ‘De Dag van de Verontwaardiging‘ in Amsterdam. Verontwaardiging dus, dat de SP als een “manifestatie” typeert onder de term Basta, met “een feestelijk stoet” van voorbedrukte borden en andere SP-parafernalia. Volgens Emile Roemer was deze “manifestatie” “pas het begin” – ook een bekende term uit het partijkretenboek.

Jaargang 5, 2013: ROEMER BIJ MANIFESTATIE: ‘VANDAAG BEGINT DE OMMEZWAAI’

“Vandaag begint de herfst, ik heb voor jullie alvast het weerbericht. Het wordt een lange, hete herfst, die desnoods duurt tot Kerstmis. Regering, maak je borst maar nat, wij blijven doorgaan! Vandaag in Amsterdam begint de ommezwaai.” (Emile Roemer, sp.nl)

De “ommezwaai” is na de tegenvallende opkomst (schattingen van 2000 tot 5000) echter nog niet begonnen. De pasta wordt kennelijk niet zo heet gegeten als zij wordt opgediend.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: