Fractievoorzitter SP Haarlemmermeer stapt op

Wegens “roeptoeteren aan de kantlijn”

Henk van Steenis, voormalig fractievoorzitter van de SP-Haarlemmermeer, stapt over naar de HAP. Dat maakte Van Steenis vorige week zelf bekend.

Reden voor de stap is volgens Hoofddorper Van Steenis het feit dat de lokale afdeling van de SP ‘eigenlijk constant bezig is met zichzelf te reorganiseren en er daardoor geen, of althans veel te weinig, tijd overblijft om bezig te zijn met lokaal spelende issues.

Achterban
De SP deed in 2010 niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en werkte in de jaren daarop aan het ‘verstevigen van het contact met de achterban, het revitaliseren van een kerngroep en het neerzetten van een stevig bestuur’, zo schrijft Van Steenis in een verklaring.

Helaas waren er niet genoeg actieve leden en had een deel van de wél actieve leden het te druk met de dagelijkse werkzaamheden om zich ook nog eens voluit in te zetten voor het (vrijwillige) politieke werk, constateert Van Steenis. Omdat het landelijke secretariaat daarnaast vooral de nadruk wil leggen op acties buiten het gemeentehuis om, en de ‘raad wil laten schieten’, besloot Van Steenis het elders te zoeken.

Roeptoeteren
De socialist vond hierop aansluiting bij HAP. ‘Het verkiezingsprogramma klinkt weliswaar milder, maar ademt in vele opzichten een vergelijkbare achtergrond.’ Van Steenis is vooral blij weer aan de slag te kunnen. ‘Door aansluiting bij deze lokale partij kunnen mensen hun wensen en ideeën naar voren brengen en HAP agendeert en kaart zaken in de raad aan. En daarmee bereik je veel meer dan met  roeptoeteren aan de kantlijn.’

Bron: Dichtbij.nl

Advertenties

Eén reactie

  1. Peter Hagen

    Roeptoeteren aan de zijlijn???
    Ik ben 4 jaar raadslid feweest voor de SP en miste backup van de afdeling omdat zij zich meer met reorganiseren bezig hielden i.p.v. zaken oppaken die wij als fractie aangeven inderdaat een hoofd gepraat maar weinig daden. Dat is voor mij destijds de reden geweest waarom ik ben afgehaakt. Die roeptoeters aan de zijlijn had ik er graag bijgehad i.p.v. een stelletje strategen.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: