Wethouder Hemmes’ dwangarbeid

SP-wethouder Hennie Hemmes VVD-beleid: Fuck de Postbode

Fuck de postbode

Weet u nog? In april dit jaar riep initiatiefneemster Sharon Gesthuizen nog:

“Ik ga aan het kabinet vragen ervoor te zorgen dat mensen met een arbeidsbeperking niet zomaar ingezet mogen worden als goedkoop personeel, zonder uitzicht op een vaste baan.” (reddepostbode.nl)

Harry van Bommel stelde:

“Het werk van de normale postbode met een fatsoenlijke baan dreigt namelijk te verdwijnen in de posttassen van concurrenten die het voor minder doen. De concurrentie is moordend en oneerlijk.”

En in 2010 riep Emile Roemer:

EEN PRACHTBEROEP WORDT KAPOTGEMAAKT

“We pikken het niet dat een eervol beroep als postbode straks alleen nog in Madame Tussauds te zien is. TNT wil mensen via de voordeur de laan uitsturen maar haalt via de achterdeur nieuwe bezorgers binnen die voor de helft minder aan de slag mogen. De bedrijven die een aantal jaren geleden zijn begonnen op de markt, zoals Sandd, Selektmail en VSP, betalen allemaal stukloon en ontduiken het minimumloon. Daarvoor heb ik nog wel een ander woord: uitbuiting!”

Deze “waanzin” moest volgens de SP stoppen. Maar blijkbaar niet in Groningen:

Synergon [Synergon Business Post] zal vanaf 4 juni [2012] de streekpost gaan bezorgen in de gemeenten Pekela, Oldambt en Bellingwedde. Overige post blijft gewoon door PostNL aan huis bezorgd. Synergon streeft naar een 24-uur service. Voordeel voor de gemeenten is,dat het goedkoper is en daarnaast levert het werkgelegenheid op voor werkvoorzieningschap Synergon.

In juni zal daarom, naast het vertrouwde beeld van PostNL, ook de gele kleur van Synergon in de straten te zien zijn. De bezorgers zijn namelijk herkenbaar aan hun gele kleding en gele vervoermiddelen. (Prachtig Pekela)

Synergon? Het werkvoorzieningsschap (WSW) Synergon zet WSW-ers aan het werk (en ontvangt daarvoor 5000 euro per medewerker van het rijk). Daarnaast verzorgt Synergon ‘arbeidsplaatsen’ voor mensen met een uitkering – de “dwangarbeid” van het “VVD-beleid” waar de SP zo op tegen is. Bijstandsgerechtigden in de gemeenten Oldambt, Pekela en Bellingwedde worden met behoud van uitkering aan het werk gezet bij werkvoorzieninsgschap Synergon, op een zogeheten participatieplaats. Deze mensen krijgen geen CAO. Ook i.v.m. met de reeds genoemde “moordende concurrentie” zou je verwachten dat de SP hier vierkant tegen is. Maar dat is niet zo. SP’ers in Groningen zwijgen als het graf over Synergon. Dat valt op.

henniehemmes

SP-wethouder is tevens voorzitter van Synergon

De SP-wethouder Sociale en Economische Zaken van Pekela Hennie Hemmes is tevens voorzitter Dagelijks én Algemeen Bestuur van Synergon. Het is zo krankzinnig dat je het bijna niet gelooft.

De SP heeft in Pekela onder andere de portefeuilles sociale en economische zaken en gaat daardoor over het probleem van het grote aantal mensen zonder werk. [Hennie] Hemmes: “Door bedrijven naar Pekela te halen, hebben we weer mensen aan het werk geholpen, daar ben ik trots op.” (provinciegroningen.sp.nl)

Worden mensen aan het werk geholpen bij Synergon? Ja, aan werk, maar niet aan een baan en niet aan een een loon. Bij de Sociale Dienst en UWV in Winschoten staat zelfs een Synergon-medewerkers aan het loket om u zo snel mogelijk aan ‘werk met behoud van uitkering’ te helpen.

De VCP, de enige overgebleven linkse partij in Groningen berichtte o.a. over de wachtlijsten die er bij Synergon zouden bestaan. Onder de bezielde leiding van SP’er Hennie Hemmes:

Bij Synergon werken momenteel tal van bijstanders in reguliere functies met behoud van uitkering. Na een half jaar behoren zij een toeslag te ontvangen, maar de meesten worden tegen die tijd even geparkeerd om na een aantal maanden opnieuw te worden ingezet. Zij die het half jaar wel halen wachten op de toeslag. Duidelijk is, dat de gemeenten, dat zijn dus de burgemeesters en hun colleges, de hand lichten met de wettelijke voorschriften. Duidelijk is ook dat Synergon hier een slaatje uit slaat en de wachtlijst op deze manier kunstmatig in stand houdt. Nog erger is, dat medewerkers die het wagen te protesteren door directie en leidinggevenden het leven zuur wordt gemaakt. (dewaarheid.nu)

Lees ook: VCP: Synergon houdt er kwalijke praktijken op na

Waarheid.nu meldt dat Synergon haar wachtlijsten kunstmatig in stand houdt om geen wettelijke premies te hoeven uitbetalen. Nog aannemelijker is het dat Synergon mensen zelfs tekort komt, gezien het volgende bericht:

Miljoenenslag werkvoorzieningschap Synergon

Winschoten Het werkvoorzieningschap Synergon in Winschoten heeft voor de afdeling Textiel & Papier (T&P) een mega-order in de wacht gesleept die voor ongeveer tweehonderd medewerkers twee jaar lang werk oplevert. Met de klus is enkele miljoenen euro’s omzet gemoeid. Nooit eerder heeft de inpakafdeling van T&P zo’n mega-order in de wacht kunnen slepen.

Voor de Duitse uitgever DeAgostini gaat Synergon in 2013 en 2014 miljoenen stuks verzamelalbums inpakken die vervolgens hun weg vinden in winkels in Nederland, België, Finland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Engeland.

Opmerkelijk is dat Synergon ook is gevraagd om voor de Australische markt inpakwerkzaamheden uit te voeren. “DeAgostini heeft een afdeling in Australië, maar ze hebben zo veel vertrouwen in Synergon dat ons de opdracht is gegund”, legt accountmanager Bert Venema uit.

Synergon roept ook de hulp in van collega schappen in Uithuizen (Ability) en Stadskanaal (Wedeka). (dvhn.nl)

Het lijkt er op dat heel Oost-Groningen overgenomen gaat worden door instellingen en bedrijven die profiteren van werklozen. De genoemde wachtlijsten blijken dus een wassen neus, want het bedrijf komt juist ‘personeel’ tekort. (Meer) kans op (echt) werk? Je moet wel tot de zeer dommen behoren om dat te geloven met 7 werklozen op 1 vacature, en in Oost-Groningen zal het nog veel erger zijn. Bedrijven in de regio kunnen niet meer opboksen tegen Synergon met haar gesubsidieerde dwangarbeiders, dus is het logisch dat deze zullen vertrekken – met als gevolg nog meer werklozen in Oost-Groningen. Waarom laat de SP Hemmes zijn krankzinnige VVD-beleid uitvoeren? Alles om maar een SP-wethouder in het pluche te houden? Ten koste van Oost-Groningen, dat banen nodig heeft en geen rijksslaven. De SP helpt Oost-Groningen geheel naar de kloten, en verandert het in een geprivatiseerde participatiegoelag, op kosten van de burger.

Advertenties

 1. Condor

  Het lijkt niet alleen dat Groningen wordt overgenomen door instellingen en bedrijven met dwangarbeiders, het is gewoon zo. In Friesland is het Pastiel die hetzelfde doet. En dit is een landelijk fenomeen. Het is gewoon dwangarbeid met terreur en het is landelijk aan de gang!! Minimumloon is slechts verworden tot een kreet. Ligt al languit in de kist, en de laatste resten moeten begraven worden.

  • Ik lees het inderdaad meer en meer. Ik maak me grote zorgen om deze ontwikkeling. Omdat het zo permanent destructief is voor de arbeidsmarkt.

 2. Socialism and Taxes are the same as slavery …..Life is finite , And your government knows you can Pick their Cotton for free because they know you can live to a hundred years if you are lucky .and they know you are stupid enough to close your eyes and bite on the bullet as they simply steal 45 of those years away from you and turn around and gives it to someone else who won’t work and doesn’t deserve it , Slaves to the wealth re-distribution of the masterminds all of you …Your Houses are small and over priced and pushed together like sardines in a can , Your Food is expensive and low quality and ever skyrocketing as your inflation doubles every 4 years . and you pay extra for your car as you pay extra for the road to drive it on after you pay for the right to simply drive it again, and after all that paying can’t even find a free place to park it so you have to pay to park it ,, PAY PAY PAY , and PAY some more ! You Shmucks even pay for your TV commercials , and if that isn’t stupid enough , You all get together to Pay for a no account group of royal assholes to lounge around and live off your backs all day, and a fast as you you do all the work ,Your government steals it from you , Your government wants to keep you stupid and use the law against you for levying more tax instead of correction and justice, it’s derived income …..You can’t even smoke a cigarette , You can’t even Drink a Beer , You can’t even go to the toilet without the Government man knowing about it ..It’s the G-men in your country who you worship ,and the more you worship the more they despise you …and they love to steal from you , they don’t give a crap about you or your family, And if you are unemployed , You don’t have a Job because they would also steal from the people who would come and stand and give you a Job , and the people who offer work aren’t as stupid as you , which is why they left Holland to find a government who won’t rip them off for giving people work. Of course I know what this means , to you I’m the crazy one , but to me you are all out of your mnds ….you’ll say , But our taxes and our government are doing such good in the world …well have you seen the world lately ? Of course that would require taking your head out of your asses first !

 3. J. schrik

  Dat is weer een bevestiging dat binnen de politiek van pekela geen partij is die begrip heeft voor de gehandicapte minima.

 4. Die Hennie Hemmes moet de kop maar even kapot krijgen als hij zo doorgaat.

 5. Gea Mastenbroek

  Die Hennie Hemmes heeft dat baantje bij Synergon gekregen voor zijn eigen portemonnee over de rug van de inwoners. Dit in ruil voor deze concessies. Zijn wethouderschap houdt immers op te bestaan ivm de herindeling.

 6. Antipode

  SP-wethouder Arjan Vliegenthart heeft gisteren afstand genomen van de term dwangarbeid voor de tewerkstelling van bijstandsgerechtigden.

  Dit deed hij in Park Politiek, het nieuwe politieke programma van AT5 en Het Parool.

  Het is opmerkelijk dat Vliegenthart afstand neemt van de term, omdat juist zijn eigen partijgenoten, onder wie SP-raadslid Maureen van der Pligt, het maar al te graag hebben over dwangarbeid als het gaat om bijstandsgerechtigden die via re-integratietrajecten van de gemeente een tegenprestatie leveren voor hun uitkering. Vliegenthart zei daarover: ‘Bij dwangarbeid denk ik aan Vietnam of Cambodja.’

  Eerder stelde PvdA-raadslid Dennis Boutkan het gebruik van de term al aan de orde. Hij noemde het in een ingezonden stuk in deze krant ‘schandalig en verwerpelijk dat de SP deze term gebruikt voor mensen met een bijstandsuitkering die daarvoor werken’.

  De term zou volgens Boutkan doen denken aan slavenarbeid, Arbeitseinsatz en Noord-Koreaanse werkkampen. Hij riep wethouder Vliegenthart op om afstand van de term te nemen. Met enige vertraging heeft Vliegenthart dat nu gedaan.

  http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/3747415/2014/09/13/SP-wethouder-Arjan-Vliegenthart-Dwangarbeid-onjuiste-term.dhtml

  Het effect van het pluche?????

 7. Ik mis na het geklaag over de verarming een echte actie om het kabinet te dwingen een andere koers te varen. Met name de VVD en PvdA en de gedogers zijn er verantwoordelijk voor. Maar ook de oppositie is heftig nalatig. Ondersteun effectief de vrijstaat EuroStaete waarvan je mede-eigenaar kunt worden. Zie daarvoor: http://www.sdnl.nl/pdf/uitnodiging-aan-de-politie-actievoerders.pdf en neem dan contact op met mij 035-5268153.

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: