SP Vlaardingen geeft “misschien wel” autonomie op

spnewdem

Weer een aardig voorbeeld van hoe de SP de democratie aan haar laars lapt. De SP-elite in Den Haag dicteert hoe haar raadsleden moeten stemmen – ook wanneer dat een andere stem is. Op de website van de Vlaardingse SP lezen we een vage verklaring uit monde van raadslid Alke van Marsbergen:

De SP fractie heeft ook zeer zeker de mening van de landelijke SP fractie mee laten tellen in zijn overwegingen. Betekent dit dat de fractie een gedeelte van de autonomie van de plaatselijke SP heeft op gegeven? Alke van Marsbergen: “Misschien wel, maar wij waren, zijn en blijven van mening dat zeker waar het gaat om zulke grote vraagstukken en overwegingen het van belang is dat de SP lokaal en landelijk altijd met één mond spreekt, zoals wij nu ook gedaan hebben.” (vlaardingen.sp.nl)

Misschien wel? In de raad had hij echter minder watten in de mond:

Een ander nogal onwerkelijk moment tijdens de behandeling het amendement van het CDA was het meestemmen van de SP. Oud-fractievoorzitter Alke van Marsbergen nam het woord en verklaarde dat de SP tegen het CDA voorstel was, maar dat na overleg met het landelijk bestuur er vóór gestemd ging worden. Het principe van ‘zonder last of ruggespraak’ lijkt hiermee voor de SP bij dergelijk belangrijke voorstellen niet op te gaan, men moet de partijleiding volgen. (vlaardingen24.nl)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: