Wurgcontract

SP Offensief geroyeerd

Demonstratie Berlin Alexanderplatz op 4 november 1989 tegen de stasi met de leus: “Een wakker volk is de beste staatsveiligheid”

Waar maakt Farshad Bashir zich druk om?De Nederlandse vereniging van verkeersvliegers maakt zich zorgen over de arbeidsomstandigheden van vliegpersoneel bij Ryanair. De piloten staan onder grote druk en moeten veel rechten opgeven door wurgcontracten. Voor SP-Kamerlid Farshad Bashir reden genoeg om Kamervragen te stellen, kondigt hij op BNR aan.

SP-Kamerlid Farshad Bashir: “Ik heb een brief onder ogen gekregen waarin staat dat er wordt gedreigd met ontslag op het moment dat piloten zich verenigen of een petitie ondertekenen.” (BNR)

Feit is dat Farshad Bashir zelf een wurgcontract heeft moeten tekenen bij zijn eigen werkgever, de SP, ook wel akte van cessie genoemd. Of, ironisch: afdrachtregeling. En zodra Bashir iets doet dat de partij niet zint, zoals het zich verenigen met een andere club socialisten, kan hij door de partijraad – schrikt u niet: “het hoogste democratische orgaan in de SP” – geroyeerd worden. Zoals enkele SP-leden van Offensief overkwam, omdat ze zonder toestemming van 1. het bestuur, en daarna 2. een ledenvergadering emails hadden rondgestuurd. Die riepen op tot een tegendemonstratie bij een anti-islamcongres van neo-nazi’s in Keulen. Dat mocht niet van de SP.

De toenmalige voorzitster van de SP Jeugd (ROOD) vergeleek de leden van Offensief met “drugsdealers”. De sekteleden van de SP hoonden dociel mee: “je alternatieve prutsclupje, ze komen onze strot uit”, “wat nog geweldiger is, is dat er eindelijk paal en perk is gesteld aan de eeuwig zeikende Offensiefklungels”, “achterbakse geleur met krantjes”, “recrutering op andermans kosten”, “Parasietengedrag!”, “pleepapier”, “wereldvreemde communiksen”

Enfin, u weet inmiddels wel hoe het bij de SP met de ’solidariteit’ en het inktzwarte SP-hart gesteld is. Ook al sleur je je jarenlang met hart en ziel onbezoldigd van deur naar deur met je scoot-mobiel en je ZO-krantje – met andere meningen en visies dan van het bestuur wordt snel en adequaat korte metten gemaakt.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: