Wachtgeld zzz…

vanraakvet“Kamerlid Ronald van Raak wil af van speciale regelingen voor politici: ‘Als politici regels maken voor alle burgers, dan moeten die regels ook voor die politici zelf gelden.’ (sp.nl)

Het blijft een terugkerend fenomeen, het gezeur van de SP over wachtgeld. Eerst moest het versoberd worden, en nu moet het helemaal weg. Daar mag je best over zeuren, alleen is het zo hypocriet als je er zelf ook gebruik van blijft maken. Al meer dan tien jaar zeuren SP’ers over wachtgeld wanneer het andere politici betreft, en al meer dan tien jaar maken SP’ers gebruik van de regeling. Ik neem aan omdat een groot gedeelte daarvan in de partijkas verdwijnt. “Wij zien het als een schenking” aldus de penningmeester. Lekker makkelijk om een schenking te doen met geld dat burgers moeten ophoesten. Hoezo solidair met alle burgers?

Agnes Kant was als enige een zeldzaam soort eerlijk over de hypocrisie van de partij: “Als je alles wat je als partij vindt, doortrekt in je eigen handelingen, wordt het een rare boel. Waar eindigt het dan?” Inderdaad, waar zou het eindigen, wanneer politici ineens gingen doen wat ze zeggen.

Krista van Velzen blijkt ordinaire zakkenvuller

In 2010 ging Krista van Velzen van haar wachtgeld op fietsvakantie rond de wereld. En zogenaamd niemand binnen de SP was daar van op de hoogte. Tegenwoordig moet ze voor straf met een bakfiets gevuld met schuursponzen achter Emile Roemer aanfietsen.

In 2007 deed de Volkskrant een boekje open: Veel SP’ers ontvangen wachtgeld, tegen de partijlijn

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: