Spookraadslid Gonny Andreas blijft afdracht-melkkoe

Gonny AndreasIn mei vorig jaar ontving het enige raadslid van de SP in Bergen op Zoom Gonny Andreas een Zilveren Tomaat “voor haar jarenlange inzet”. Welke inzet? Misschien haar inzet voor de partijkas. Mevrouw bezocht in 2012 slechts vijf van de negen raadsvergaderingen. De raadscommissie Burger en Bestuur liet ze zes van de zeven keer lopen en de commissie Stad en Ruimte bezocht ze drie keer wel en vijf keer niet, aldus BN/De Stem. Andreas verklaarde: “Ik heb in juni een ongeluk gehad en nu ben ik heel druk met mijn verhuizing,” en beloofde er in november “weer flink tegenaan te gaan” Mijn vraag was toen: Sleept de mullah van Bergen op Zoom zich straks weer aan het werk?

Nee, dus. Ze is aanwezig geweest bij de begrotingsbehandeling op 6 en 13 november, ook de commissievergaderingen en de reguliere raadsvergadering in november heeft ze bijgewoond. En toen werd het december. Op 13 december was het de commissievergadering Burger en Bestuur waar zij niet aanwezig was, op 19 december niet bij de raadsvergadering, op 22 januari niet aanwezig bij de commissievergadering Mens en Maatschappij en tijdens de commissievergadering Burger en Bestuur op 24 januari was zij al voor de bespreking van het eerste raadsvoorstel vertrokken.

En hoe actief is de SP in Bergen op Zoom? In 2012 heeft het volgens de website één keer iets gedaan: schoenen inzamelen voor arme kinderen. Niet spontaan hoor, maar in opdracht van de landelijke SP.

Het is de landelijke SP blijkbaar nog steeds worst of de samenleving opdraait voor de gage van een een nep-raadslid van een slapende partij, laat staan dat het zich zou bekommeren om de burgers in Bergen op Zoom. Andreas casht namelijk ruim 1.150 euro per maand, en het grootste gedeelte daarvan gaat naar de partijkas.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: