Gesthuizen wil zo veel mogelijk vluchtelingen het land uit

Bij het lezen van een artikel op Doorbraak.eu (zie onderaan) moest ik denken aan een opmerking die Jan Marijnissen maakte tijdens de verkiezingscampagne in 2003, in het tv-programma TweeVandaag:

“Wij kunnen economische vluchtelingen niet toelaten in Nederland. Als we die zouden toelaten, zou Nederland binnen de kortste keren volstromen.”

“Illegalen moeten worden uitgezet, daar ben ik het mee eens. Maar mogen we het alsjeblieft wel een beetje beschaafd houden?”

treinladingen

Beschaafd deporteren dus. Het tekent de tweeslachtige houding van de SP wanneer het gaat om asielzoekers. Die moeten van de straat en uitgezet worden, als we daar maar wel schone handen bij houden. Eerder sprak Tiny Kox in een interview in het maandblad Lekker Fris in 1992 dat de “treinladingen met profiteurs” moeten worden tegengehouden en opgevangen in de eigen regio. En laten we de SP-nota Gastarbeid en Kapitaal (1982) niet vergeten.

Doorbraak.eu schrijft:

Exemplarisch voor de manier waarop parlementariërs veelal omgaan met dit soort aanklachten tegen de politiek van migratiebeheersing, is de reactie van SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen, die ook bij het gesprek aanwezig was. “Er is veel mis met het Nederlandse opvang- en terugkeerbeleid”, stelt ze. “Iedereen die feitelijk niet kan worden uitgezet, komt op straat terecht en veroorzaakt zo steeds meer overlast in verschillende steden. Als we zorgen voor opvang en daarmee rust, medische zorg en goede begeleiding, zal dit leiden tot meer terugkeer en minder illegaliteit op straat.”

Gesthuizen hoort bij de Kamerbrede meute die ‘opgeruimd staat netjes’ hoog in het vaandel heeft staan. Ze heeft zelfs het gore lef om daklozevluchtelingen te bestempelen tot mensen die “overlast” veroorzaken, dezelfde vluchtelingen dus met wie ze dinsdag om de tafel heeft gezeten en zogenaamd keurig te woord heeft gestaan. Het is vanzelfsprekend juist de overheid die dankzij het bikkelharde migratiebeleid devluchtelingen een heleboel “overlast” bezorgt. Daar komt bij dat het pleidooi van het SP-Kamerlid voor opvang van de vluchtelingen uitsluitend is gericht op terugkeer, wat diezelfde vluchtelingen tijdens hetgesprek juist nadrukkelijk hebben verworpen. Gesthuizengaat dus lijnrecht in tegen de wensen van devluchtelingen en dient vooral het belang van de staat om zoveel mogelijk vluchtelingen het land uit te werken.

Gesthuizen wil zo veel mogelijk vluchtelingen het land uit

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: