Het verraad van de SP: Salarissen politici

roemersalaris

Weet u nog?

2003: Stelling, Agnes Kant

“…kijk eens op deze website wat de SP allemaal onderneemt tegen de salarissen van politici, wij zijn voor verlaging hiervan“.

2005: ‘SP’ers zakkenvullers? Laat me niet lachen!’

Met behulp van Kamerleden van de PvdA en CDA wordt een beeld geschetst van SP’ers die misbruik maken van belastinggeld om dure kleren te kopen en in luxe penthouses te verblijven. “Volkomen onzin, onze mensen gaan netjes met hun onkosten om,” stelt SP-penningmeester Rosita van Gijlswijk. “Wat de SP betreft mogen de salarissen en onkostenvergoedingen van politici fors naar beneden, maar juist de Kamerleden van CDA en PvdA verzetten zich fel als je hun dikke inkomen wil beperken. En dan zouden wij de zakkenvullers zijn?”

2010: Roemer: ‘Snijden in eigen vlees; kort politici met 10%’

“Als we alle politieke ambtsdragers, dus ook ministers, wethouders, statenleden en gemeenteraadsleden met 10% korten, kunnen we een bedrag besparen waar Rutte met zijn voorstel niet eens in de buurt komt. En dat is wel zo eerlijk tegenover al die groepen mensen in Nederland die door Rutte wel keihard worden aangepakt.”

Maar wanneer de SP aan de macht komt en Emile Roemer premier zou zijn, is alles weer anders, want dan denkt de partij opeens niet meer aan “snijden in eigen vlees”, maar aan het spekken van eigen vlees, namelijk de partijkas.“Als je aan de knoppen zit, dan heb je de touwtjes echt in handen en kun je veel meer bereiken”, aldus Roemer. De rijkste partij van Nederland, bij wie het geld tegen de plinten klotst, zal dan inderdaad “veel meer bereiken” – in eigen zak. Hoe noemde men dat ook alweer: ‘graaien aan de top’? En ja, het is úw geld dat in de partijkas verdwijnt, of u nu op de SP hebt gestemd of niet. Eerst de worst, en dan het zuur.

→ Meer over Het verraad van de SP

SP graaien

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: