Het verraad van de SP: de AOW-leeftijd

De SP is in ruil voor regeringsdeelname bereid compromissen te sluiten over gevoelige onderwerpen. Daarbij valt te denken aan de pensioenleeftijd, het ontslagrecht en marktwerking in de zorg. (NRC 1 juni 2012)

aow-kant

Standpunt :: AOW (2006-2009)
De pensioenleeftijd blijft 65 jaar en vervroegd uittreden blijft mogelijk. Voor zware beroepen komt er een recht op pensioen na 40 jaar werken.

Standpunt :: AOW (2010-heden)
Wat de SP betreft blijft de AOW-leeftijd staan op 65 jaar. Een verhoging van de AOW-leeftijd is namelijk ongewenst, onzinnig en onnodig.

25 mei 2009 Crisispakket betaald door gewone mensen: AOW-leeftijd naar 67
“Dit zijn de voorspelbare keuzes van de oude politiek, niet de nieuwe koers die Nederland nodig heeft.”

27 juni 2009 Kant: ‘Verhogen AOW-leeftijd is kiezersbedrog’
“Alle partijen in de regering waren voor de verkiezingen tegen verhoging van de AOW-leeftijd. Wat hier gebeurt valt niet meer onder de noemer draaien, het is regelrecht bedrog.”


ZO, zomer 2009 Verhoging AOW-leeftijd is voor ons onbespreekbaar (Nieuwe Koers)
“Het is verbijsterend hoe hardleers andere politieke partijen zijn.”

16 sept 2009 Kant: ‘Kabinet zaait angst over AOW’
“Het kabinet misbruikt de crisis om een sociale verworvenheid om zeep te helpen. De AOW-leeftijd. De SP zegt: 65 blijft 65.”

30 sept 2009 Wetenschappelijk Bureau SP
De 4 miljard ‘besparing’ die minister Donner beoogt, is voor de houdbaarheid van de AOW niet nodig. Het is ook een slag in de lucht. Want de berekening van het CPB waar Donner van uitgaat berust op aannames die niet realistisch zijn.

Zakkenvulster Krista van Velzen en leugenaar Paul Jansen op Prinsjesdag 2009

30 sept 2009 Kant: Kabinet moet AOW-leeftijd nu met rust laten

15 okt 2009 AOW op 67: een armoedig plan dat armoe brengt
“Op de dag dat de regering van CDA, PvdA en ChristenUnie haar AOW-plan bekendmaakte, bracht Agnes Kant een eerbetoon aan Willem Drees bij zijn monument op het Haagse Buitenhof. “De AOW is een sociale verworvenheid. Drees voerde hem in, opdat oud en arm nooit meer in één zin genoemd zouden hoeven worden. Wij accepteren niet dat deze erfenis van Drees bij het oud vuil wordt gezet.” (Tribune nov 2009)


Tribune nov 2009 Sociale verworvenheid wordt bij grofvuil gezet (pdf)
“Hoeveel keuzevrijheid heb je op de pijnbank?”

12 nov 2009 Kant: ‘PvdA viert haar nederlaag’(verwijderd)
“Voor de zoveelste keer deze kabinetsperiode viert de PvdA de nederlaag. U juicht bij ieder tegendoelpunt onder het mom: zonder ons was het nog erger geweest. U zoekt uw bondgenoten aan de verkeerde kant , mevrouw Hamer. Het zou voor het land toch beter zijn als u wat vaker naar links zou kijken.” Dit zei SP-fractievoorzitter Agnes Kant in het debat over de verhoging van de AOW-leeftijd. Kant benadrukte dat de argumenten van het kabinet misleidend zijn, en dat er vele sociale alternatieven zijn om te bezuinigen.

15 nov 2009 ‘Strijd rond AOW begint pas’
Kant veegde de vloer aan met de conclusie van premier Jan Peter Balkenende dat er draagvlak is voor verhoging van de AOW-leeftijd. “Er is een meerderheid in de Tweede Kamer, maar daarmee is er nog geen draagvlak”
“De rekening van de crisis wordt niet bij de mensen neergelegd die er part noch deel aan hebben. 65 blijft 65, en daar zal de SP, samen met de bonden, keihard actie voor voeren.”

4 dec 2009 Kant: Kabinet moet AOW-plannen intrekken

18 dec 2009 Ulenbelt: ‘AOW-strijd is nog lang niet klaar’
“Het is tijd om de oorlogsofficieren naar voren te schuiven.”


april 2010 SP :: Stelling
Bijna alle partijen kiezen ervoor te bezuinigen door de AOW-leeftijd te verhogen. Wij laten dat niet gebeuren. De SP wil dat 65 gewoon 65 blijft. Daarom zijn wij voor het plan ‘Drees’. Iedereen, ongeacht het arbeidsverleden krijgt vanaf 65 jaar een AOW-uitkering. In al zijn eenvoud is dat de beste manier om ouderen in een beschaafd land de rust te gunnen waar ze recht op hebben.
27 mei 2010 Emile Roemer: “Een hogere AOW-leeftijd is een aanslag op hardwerkend Nederland en een ordinaire bezuiniging.”

Heden:
De SP heeft de website www.65blijft65.nl verwijderd. Maar is via het internet archive nog te lezen.
“De crisis waar we nu mee te maken hebben is veroorzaakt door fouten in het systeem, verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top. De rekening wordt echter gelegd bij u, die er niets mee te maken had. De SP staat pal voor de AOW-leeftijd van 65 jaar.”

U hoort het van de SP zelf: een stem op de SP is een stem op verkeerde beslissingen door politici en zakkenvullers aan de top, en zij zullen de rekening bij u neerleggen. Om het maar even plat te zeggen: de SP is 100% bereid om de heilige Drees in zijn bek te schijten en om alle sociale verworvenheden bij het grofvuil te zetten. Voor de macht. Wat zij goed voor u en voor Nederland vinden is secundair.

Lees ook → Het verraad van de SP: de AOW-leeftijd – UPDATE

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: