Nieuwe naam voor de SP, term ‘socialisme’ is ‘belast’

Harry van Bommel ‘verklapte’ vandaag, op Congresdag, dat de SP mogelijk een nieuwe naam gaat aannemen, omdat Socialistische een belaste term is. Stan van Houcke, die volgens mij zo links is als links links kan zijn, schrijft [verwijderd, op verzoek van TROUW]:

“Juist ja, en neoliberaal is geen ‘belaste term,’ zeker niet nadat de SP de miljardensteun aan de banken blind goedkeurde om zo de speculatieve luchthandel te redden, en daarnaast de NAVO steunt als gewelddadige, offensieve organsiatie. De SP is een enge, opportunisitsche volkspartij, mark my words!”

hoe-nu-jan

I told you so, en ook alle uit protest opgestapte of weggepeste dan wel geroyeerde SP’ers worden weer eens bevestigd in hun visie en ervaringen met de partij. Onder het mom van ‘verantwoordelijkheid (durven) nemen’ kiest de SP voor de macht en niet voor de mensen waar ze naar zeggen voor opkomen. Misschien lezen we volgende week ook nog dat regeren met de PVV een optie is? All options are on the table, Emile? Of moet ik zeggen: Jan? De schaduwleider van de SP ging namelijk al langer gebukt onder het socialistische stigma.

In een interview in De Pers in 2011 zei Marijnissen niet dat het woord socialisme belast was, maar “bedoelzeld”. Maar hij brak ook een lans voor China, omdat er daar steeds meer mensen te eten hebben.

SP Transparant gooit er een megaserieuze enquete tegenaan: verzin een nieuwe naam voor de SP. In te vullen onder PEILING in de kolom aan de linkerkant. Links dus, als u zich dat nog kan herinneren. Naar aanleiding van deze enquete zal SP Transparant natuurlijk een vuistdik en vlammend zwartboek uitgeven, met veel witruimte.

Uitslag vorige enquete:

De SP gaat samenwerken met:
PVV 43.52%
PVDA 38.43%
VVD 15.28%
CDA 2.78%
In totaal zijn er 216 stemmen uitgebracht.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: