Bestuur SP Leeuwarden stapt op

Zojuist is bekend geworden dat het vijfkoppige bestuur van de SP in Leeuwarden gisteren is opgestapt. Het sluit zich daarbij demonstratief aan bij de actie van het Friese Statenlid Maria de Vries, die eerder deze week haar bullen pakte. De steen des aanstoots is niet verassend: de kloof tussen de basisprincipes van de (landelijke) SP en de praktijk.

Het bestuur wil hiermee twee dingen duidelijk maken.

Ten eerste dat zij zich volledig herkent in de woorden van Maria de Vries dat er zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, samen valt te werken met de regiovertegenwoordiger en fractievoorzitter van de Staten Jos van der Horst. Onder ander de verstrengeling van sleutelposities van Van der Horst maakt dat er een onwerkbare situatie is ontstaan in de regio waarin geen goede communictie mogelijk is.

Ten tweede spreekt de afdeling zich uit over de landelijke partijlijn. De afdeling heeft de afgelopen drie jaar ervaren dat het landelijk bestuur geen ruimte over laat aan eigen initiatief van afdelingen. Alle bestuursleden zijn met hart en ziel socialist en kunnen zich volledig vinden in de basisprincipes van de partij. Zij zien echter geen mogelijkheden meer deze basisprincipes naar de praktijk te vertalen. Het Leeuwarder partijbestuur is van mening dat de SP beschermen moet wat beschermd moet worden. Helaas ziet het bestuur daar geen kans meer toe. (lees verder op leeuwarden.sp.nl) [verwijderd]

Dat is inderdaad heel duidelijk. In 2010 stapten drie van de vier Friese SP Statenleden, twee van de drie SP raadsleden uit Sneek, en fractievoorzitter Hendrika Zoodsma van de SP Leeuwarden op. De laatste sloot zich aan bij Verenigd LinksJos van der Horst, door de partij juist aangetrokken om de boel in Friesland op orde te krijgen, verweet de “parasieten” en “salonsocialisten” van Verenigd Links dat zij geen “echte socialisten” waren. Hetzelfde trucje kan hij nu niet meer doen, omdat het bestuur juist opstapt omdat zij menen dat de SP geen echte socialistische partij meer is.

Van der Horst was niet bereikbaar voor commentaar. Logisch wanneer je eigen deur zojuist keihard in je gezicht is dichtgeslagen.

Lees ook:
→ Jos van der Horst, gesjeesd propagandist
→ Jos van der Horst, gesjeesd propagandist (2)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: