Bergse SP zet Marco Hart uit partij

Gonny AndreasCommissielid Marco Hart is geroyeerd omdat hij zijn mond had moeten houden. SP’ers zijn gewoon om hun kritiek op politici vrijelijk te ventileren, maar wanneer het een politicus uit eigen stal betreft word je uit de partij gezet.

Geachte heer Hart,

Na een intern onderzoek hebben wij als bestuur van de plaatselijke SP Uw handelen van de laatste maanden aan de ledenvergadering voorgelegd. De aanwezige leden zijn van mening dat door uw handelen, zowel in woord als geschrift, de SP afdeling, het bestuur, fractie en raadslid en andere SP leden in ernstige mate zijn geschaad. Daarom heeft de ledenvergadering als volgt beslist:

Op grond van artikel 7 van de statuten van de SP wordt U, dhr. Hart met ingang van 23 december 2011 het lidmaatschap van de Socialistische Partij (SP) door middel van een royement ontnomen.

U heeft het recht om tegen dit royement in beroep te gaan d.m.v. een aangetekende brief naar het hoofdbestuur van de SP in Rotterdam te sturen.

Hierbij u voldoende te hebben ingelicht.

Namens het SP bestuur en afdeling Bergen op Zoom, e.o.

G. Andreas, voorzitter / Klaas van Dijk, organisatiesecretaris

Maar er is helemaal geen ledenvergadering geweest over zijn royement. En zoals Andreas had toegezegd, heeft de landelijke SP in Rotterdam helemaal geen “onafhankelijk onderzoek” gedaan. Zowel het partijbureau als de afdeling Rotterdam weten van niets. En Hart heeft de kans niet gehad om zijn kant van het verhaal te laten horen.

Andreas gaf te kennen geen commentaar te geven. Twee jaar geleden stapte onder het voorzitterschap van Andreas raadslid Mini Bogaers op omdat ze nooit wat van de “Stilzwijgende Partij” hoorde. Dat kan kloppen want Andreas zag Bogaers helemaal niet zitten, maar zij was de enige kandidaat die bereid was om voor de SP in de gemeenteraad zitting te nemen.

(bronnen: BN/De Stem en Marco Hart)

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: