Veerle Slegers heeft nog steeds een prima inkomen

De soep is niet zo heet als hij wordt opgediend. Door de afdracht ‘regeling’ van de SP zouden de kinderen van de Tilburgse fractievoorzitter Veerle Slegers niet genoeg te eten hebben. Dankzij het speurwerk van Tim Bos van Tilburg Dichtbij weten we dat Slegers, die momenteel het meisje met de zwavelstokjes uithangt in de media, ondanks de regeling nog steeds een zeer onkarig inkomen geniet.

calimero

Slegers krijgt voor het raadswerk 1200 euro, maar mag 300 euro houden. Met twee puberkinderen en haar man in de WAO, kan ze er niet van leven. (Omroep Brabant)

Tim Bos op Tilburg Dichtbij:

Geld, dat is mij wel duidelijk, daar draait het allemaal om bij Slegers’ problemen met die afdrachtregeling. Volgens het Brabants Dagblad van zaterdag 29 oktober 2011 is de vergoeding van een raadslid in Tilburg 1.791,52 euro per maand. Niet slecht voor één dag werken in de week. Een SP’er die zich netjes aan de afdrachtregeling houdt – wat Slegers dus niet deed – mag daarvan 447,88 euro in zijn zak steken. Een stuk minder dan het hele bedrag, maar nog steeds een leuk zakcentje. Een Provinciale Staten-lid, en Slegers heeft daar ook een zetel, krijgt 1.079 euro per maand voor één dag werken per week. Een SP’er die zich netjes aan de afdrachtregeling houdt – wat Slegers dus niet deed – mag daarvan de helft (wat neerkomt op 539,50 euro) in zijn zak steken.

“Met een man in de WAO, twee kinderen en twee pleegkinderen én de verplichte afdracht was het inkomen karig,” aldus Slegers in het Brabants Dagblad. Zou salonsocialist Slegers wel weten wat een karig inkomen is? Ze had een baan in het onderwijs, streekte de WAO van haar man op, kreeg kinderbijslag voor haar eigen kinderen, pleegzorgtoeslag voor de pleegkinderen en zou 987,37 euro per maand incasseren door zich te houden aan de afdrachtregeling. Zelfs zonder haar politieke baantjes schat ik haar inkomen op minstens zo’n 3.000 euro. Minstens. Ik versta toch iets anders onder ‘karig’.

“Ik heb vanaf oktober 2009 een klein jaar helemaal niet afgedragen, nadat ik werkloos was geraakt”, legt Slegers uit. (Trouw)

Maar vanaf oktober 2009 was Slegers helemaal niet werkloos. Tim Bos:

In oktober 2009 schreef Slegers vol enthousiasme over haar baan op een VMBO. “Lesgeven, een breed begrip” was de bevlogen titel van één van die blogs, “Leerlingen om van te houden” de sentimentele titel van een andere, “Echt chill man” de popie-jopie van de derde. Geen wonder dat Slegers zo’n onzin verkoopt over een niet-bestaande ww-uitkering.

Landelijk bestuur betaalde 10.000 euro voor Slegers

Inmiddels heeft het landelijke bestuur teruggeslagen met onthullende informatie die Slegers begrijpelijk heeft verzwegen. Tiny Kox meldde dat het SP-bestuur Slegers 10.000 euro heeft kwijtgescholden. Dat is een opsteker voor alle andere met levensonderhoud worstelende raadsleden van de SP. Die daarover ook amendementen hadden ingediend op het congres – en weer tegen een muur van onbegrip opliepen. Niet voor de opstappers die niets werd kwijtgescholden natuurlijk. Die blijkbaar minder belangrijk waren dan mevrouw Slegers – van Marijnissen’s eliteclubje De Groep van 30 (verwijderd van tilburg.sp.nl). Voorbeelden genoeg op dit weblog. De normale gang van zaken bij de SP, in de praktijk, is dat er over de regeling niet te praten valt.

Dat ondervond bijvoorbeeld Femke de Leeuw van de SP Haarlem, die opstapte omdat ze vanwege haar dure medicijnen en verhoogde ziektekosten de afdracht niet meer kon betalen. De penningmeester Marga van Broekhoven had daar geen boodschap aan. Of het Zeeuwse Statenlid Gert-Jan Bouterse die in 2009 uit de partij werd gezet omdat hij zijn afdracht niet betaalde. Ook hier was van kwijtschelding geen sprake. Ook is het zuur voor fractievoorzetter Bonnie ten Damme van de SP Apeldoorn, die opstapte omdat de landelijke SP haar had verzocht om een uitkering aan te vragen zodat ze afdracht kon betalen. En dat terwijl bij de SP het geld tegen de plinten klotst.

Advertenties

Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: